Hírek

2017.03.17. 10:26

Befejeződött az influenzajárvány – Vas megye kivételével mindenhol csökkent a megbetegedések száma!

Befejeződött az influenzajárvány, Vas megyében azonban még múlt héten is kétszer annyi volt a megbetegedés, mint az országban általában.

Budai Dávid

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint február 27. és március 5. között 11 100-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, amely 34,5 százalékkal kevesebb, mint az előző héten – tájékoztatott az Országos Epidemiológiai Központ. Vas megye kivételével valamennyi területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága Vas megyében volt ismét a legmagasabb, itt 100 ezer lakosra 274 megbetegedés jutott, az átlagos 113 megbetegedéssel szemben. A betegek 27,6 százaléka gyermek, 32,8 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 29,9 százaléka, 9,7 százalékuk pedig a hatvan éven felüliek közül került ki. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a tizedik héten egy Veszprém megyei település óvodáját és általános iskoláját érintő jelentés érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!