Hírek

2017.03.31. 05:38

Fokozottan védett állatokkal kereskedett egy Vas megyei férfi - Videóval!

Budapest - Különböző védett, köztük több veszélyes állattal kereskedett egy férfi. Vas megyei otthonában többek között skorpiókat, kígyókat, teknősöket foglaltak le a rendőrök - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást T. Tamással szemben - írta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a közleményben.

Az eddigi adatok szerint a 26 éves férfi a családi házában engedély nélkül tartott védett és fokozottan védett, illetve az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős, valamint közepesen és különösen veszélyes állatfajokat, amelyeket tenyésztett is, továbbá azokkal  kereskedett.

A nyomozók a Vas Megyei Kormányhivatal természetvédelmi szakembereivel közösen csütörtökön házkutatást tartottak, a férfi otthonában huszonegy skorpiót, öt foltos szalamandrát, egy-egy keselyű- és aligátorteknőst, valamint tizenkét különböző fajú kígyót találtak. A lefoglalt állatok elhelyezéséről a  kormányhivatal intézkedett.

T. Tamást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezhet - olvasható a rendőrség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!