Hírek

2017.06.09. 15:25

Szépségek, nyárindító és nyaralástervek - Ez történt a héten

SZOMBATHELY Megkezdődött a Vas megyei fesztiválszezon: a gencsi pünkösdi programsor indította a nyarat. Már a nyaralást is terveztük és a hét szépségére sem lehet panasz: szépségkirálynők gyülekeztek Sárváron.

Vas Népe

SZEZONKEZDET

Gencsapátiban kezdődött el a nyári Vas megyei buliszezon: rekordot döntött az idei Pünkösdi Fesztivál. Nyár, sör, zene: egy fesztivál legfontosabb összetevői. Gencsapátiban ebből a háromból leg-alább kettőt az is kapott, aki el sem ment. - Mennyire hallatszódott el hozzátok a fesztivál? - Nem volt vészes, az Ocho Machóra aludtunk el - beszélgetett két eladó Szombathelyen szombaton. És valóban, pénteken először a Patikadomb, aztán a Maszkura és a Tücsökraj hangolta, a Zaporozsec pedig tovább tüzelte a közönséget az őrületes pünkösdi királyság első estéjén.

Az Ocho Macho hatalmas bulit csapott a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon. Működésben a konfettiágyú Fotó: Szokol Gábor

21 órakor aztán az Ocho Macho vette birtokba a nagyszínpadot, ahol a zenekar extra látvánnyal kápráztatta el a rajongókat, hogy a készülő klipben minden jól mutasson, végül aztán a Hooligans csapott a húrok közé. Ahogy az lenni szokott: nem maradt el a pünkösdi eső, de ez senkit nem tartott vissza a fesztiválozástól.

VAKÁCIÓTERVEK

Könnyű kiszámolni, hogy kinek hány nap szabadság jár, de lényeges kérdés az is, hogyan vehetjük igénybe.

A munkáltatónk adja ki az esedékesség évében, és ő tartja nyilván - a szabadságról van szó, amelyet, hacsak a munkaviszonyunk meg nem szűnik - megváltani nem lehet. Amelyből, ha 24 évesek vagyunk, évente húsz munkanapnyi jár, de ha már betöltöttük a 25-öt, akkor pontosan 21. Feltéve, ha nincs gyermekünk, ugyanis ha van, az évi két munkanap pótszabadságot eredményez, és mindkét szülőt megilleti.

Németh Péter és Kocsis Nóra gondolatban már készülnek: kétszer egyhetes kikapcsolódást terveznek Fotó: Szendi Péter

A munkáltató nem dönthet önhatalmúlag, meg kell hogy hallgassa az alkalmazottat, mielőtt kiadja a szabadságot. Évente egyszer, legalább 14 egybefüggő napra mentesítenie kell dolgozóját a munkavégzési és a rendelkezésre állási kötelezettség alól - ez a fő szabály. Németh Péter és Kocsis Nóra például kétszer egyhetes kikapcsolódást terveznek a nyárra - az igényüket előzetesen jelezték.

SZÉPSÉGEK TÁBORA

Nem csak a nyaralási tervek, álmok szépítették meg ezt a hetet: gyönyörű lányok is. A sárvári Stankovics Beáta nyerte a Miss Bikini 2017 versenyt, azonban nem csak Beáta személye köti Sárvárhoz az eseményt, hiszen a Spirit Hotelben tartották a Magyarország Szépe döntő-seinek felkészítését is. A legszebb 16 lány a tábort követően jut majd az élő döntőbe, ahol kiderül, ki képviselheti idén Magyarországot a Miss World világversenyen.

A Miss Bikini 2017 díjátadóján Rogán Cecília, Kiss Doris, Stankovics Beáta, Koroknyai Virág és Sarka KataFotó: Pajor András

A 2017-es Miss World Hungary szépségverseny húszas mezőnye négy háziversenyt követően tizenhat főre változik, ők jutnak be a június 18-ai döntőbe. A pünkösdhétfői beköltözés után tartották az első alversenyt, az Origami Miss Bikini 2017 választást. A legszebb alak megmérettetésében Stankovics Beáta első, Koroknyai Virág második, Kiss Doris pedig harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!