Hírek

2017.02.28. 09:56

Tetőt bontott, fákat döntött ki az erős szél Vas megyében (frissítve!)

Kedd délelőtt is okozott károkat a viharos erejű szél Vas megyében, továbbra is elsőfokú riasztás van érvényben.

Simon István

A 8-as főúton, Rábahídvég térségében jelenleg is dolgoznak a tűzoltók, egy akácfát csavart ki a szél. A balesetveszély elhárításának idejére félpályás útzár van érvényben.

 

Hegyhátszentjakabon a Vadása utcában okozott fennakadásokat a viharos erejű szél: fát döntött egy villanyvezetékre. A körmendi hivatásos tűzoltók feldarabolták a fát, amely nem okozott károkat, így áramkimaradás sem volt a településen.

Fotó: Simon István

Fotó: Simon István

Celldömölkön is egy épületbe „akadt bele” a szél: egy lakóház tetejét szakította le a a déli órákban. A tűzoltók a balesetveszélyes részeket eltávolították, illetve összeszedték az utcára zuhant darabokat. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt le kellett zárni. A 8-as főúton, Rábahídvég és Vasvár között is akadt dolga a tűzoltóknak: egy akácfát csavart ki a szél, az rádőlt az úttestre, akadályozta a forgalmat. A balesetveszély elhárításának idejére félpályás útzár volt érvényben.

Nádasd és Őrimagyarósd között szintén egy áldozatul esett fa nehezítette a közlekedést.

Répcelakon a Petőfi Sándor utcában dőlt ki egy 15 méteres fenyőfa, amely egy lakóházat is veszélyeztetett. A répcelaki önkormányzati tűzoltók szüntették meg a balesetveszélyt, így senkinek sem esett baja. Hegyhátszentjakabon a Vadása utcában okozott fennakadásokat a viharos erejű szél: fát döntött egy villanyvezetékre. A körmendi hivatásos tűzoltók feldarabolták a fát – így tudták megszüntetni a balesetveszélyt, áramkimaradás sem volt.

Balogunyomban viszont már az áramszolgáltató szakembereinek is közbe kellett avatkozni délután, miután egy feszültség alatt lévő villanyoszlopot döntött ki a szél. Az oszlopon nemcsak villanyvezetékek, hanem távközlési kábelek is voltak. Míg ők a helyszínre érkeztek, a tűzoltók kötelekkel rögzítették a kábeleken lógó, eltört villanyoszlopot. A szakemberek együttes erővel hárították el a balesetveszélyt.

Vasalján szintén egy villanyoszlop kezdett dőlni az egyik ház felé. A betonoszlop valamennyire tartotta, de a fa hasadni kezdett és könnyedén eltörhetett volna. Szerencsére időben jelentették az áramszolgáltatónak, így ők azonnal ki tudták cserélni az oszlopot, mielőtt komolyabb kár keletkezett volna.

Szombathelyen egy közlekedési lámpa is áldozatául esett a széllökéseknek: a Rumi út és a Szent Gellért utca kereszteződésében szakadt le. Bár a tűzoltók is kivonultak a helyszínre, beavatkozásra nem volt szükség. A rendőrség és a karbantartó hárította el a hibát.A legerősebb, viharos erejű széllökéseket egyébként kora délután mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat: 13 órakor 75 kilométer per órás értéket mértek. Estére csillapodott, 18 órakor már csak 28 kilométer per órás lökések voltak, így a riasztásokat visszavonták.

Reggeli jelentésünket itt olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!