Hírek

2013.08.06. 12:33

Vas megyében 30 hektárnyi terület égett

Délelőtt tizenegy órakor érkezett a jelzés a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába, mely szerint bálázó kapott lángra Mesteri és Vásárosmiske között.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűz 30 hektár területen a tarlóra, egy traktorra, valamint 1000 kockabálára is átterjedt, és az erdőt veszélyeztette. Hármas kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően a sárvári, szombathelyi, pápai és ajkai hivatásos tűzoltó egységek, valamint a celldömölki önkormányzati tűzoltók dolgoznak a tűz megfékezésén. A beavatkozást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítja. A tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében két munkagép segítségével védőszántást alakítottak ki.

19 óra után kaptuk a hírt, hogy eloltották a tarlótüzet a Vas megyei Vásárosmiske határában, az utómunkálatok még tartanak - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője kedden az MTI-t. Balogh Nikoletta korábban arról számolt be, hogy Mesteri és Vásárosmiske határában kedden lángra kapott egy bálázó. A tűz 30 hektárnyi területen a tarlóra, egy traktorra, valamint ezer kockabálára is átterjedt, és az erdőt is veszélyeztette. A lángok továbbterjedését védőszántással akadályozták meg. A tűz megfékezésére hármas, kiemelt fokozatot rendeltek el.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!