Hírek

2015.04.16. 12:25

Kutyameleg Górban - ott jártunk, ahol megdőlt az országos hőmérsékleti rekord

Megdőlt az országos melegrekord: Szarvas után a Vas megyei Gór lett az új csúcstartó. Ottjártunkkor már 30 fokot mutattak a hőmérők.

Cseszkó Tamás

Répcelak melletti kis falu Gór, dimbes-dombos, békés település. Az országos híradások arról számoltak be, hogy csütörtökön 28 fokot mértek itt, így meg is dőlt az országos meleg rekord. Ottjártunkkor a hőmérő már 30 fokot mutatott, a háromszáz lelkes faluban sokan napoztak kint a kertekben.

Özvegy Gróf Károlynéval, a tejszállító autónál találkoztunk. Elmondta, még soha nem volt ilyen meleg áprilisban.

- Két-három napja van ilyen hőség. Megvisel az idő, hetvenkét éves vagyok, a vérnyomásom is magas, ráadásul cukros is vagyok - árulta el a néni.

Sokak szerint az állatokat is megviseli az időjárás, több helybéli is megerősítette, hogy valóban többet ugattak az elmúlt időszakban a góri kutyák.

fotó: Cseszkó Tamás

Szabó Zsuzsanna egy hónapos kisfiát, Szarka Géza Jánost tolta babakocsiban, mikor találkoztunk. Az újszülött békésen aludt, édesanyja szerint nem viseli meg a hirtelen jött meleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!