Hírek

2017.06.30. 19:20

Vásár és kaland várja a várszínházi előadás előtt a látogatókat Kőszegen

KŐSZEG A júliusi várszínházi előadások napjain Elő-vári sokadalom várja a Jurisics-várban a kicsiket és nagyokat egyaránt. Kézműves és natúrparki termékek, ajándékok, kalandok, zene és vacsora, valamint az elmaradhatatlan színházi előadással kedveskednek az érkezőknek.

Cseszkó Tamás

A programokról sajtótájékoztatón számoltak be, ahol Győrffy Gábor turisztikai menedzser köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: a kőszegi nyár kiemelt eseményei a várszínházi programok és az Ostromnapok rendezvénysorozat. Azt szeretnék, hogy azok, akik ide érkeznek, sőt a kőszegiek is egy kisebb vásárba csöppenve az egész délutánt és estét kellemesen tölthessék el Kőszegen. Emellett az Elővári sokadalomban lehetőséget biztosítanak a helyi kézműveseknek, termelőknek a bemutatkozásra, valamint a helyi és a távolabbról érkező művészeti csoportoknak és előadóknak a fellépésre. Élettel telik meg az elővár, és évek múlva talán valódi középkori városi hangulattal fogadja majd az ide érkezőket.

Bakos György, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke, a kőszegi fúvósok vezetője hozzátette, hogy egy régi kívánságuk teljesül, hiszen a helyi termelőket "helyzetbe hozhatják".

Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója szerint nagyon jó ötlet az Elővári sokadalom, mely szervesen illeszkedik a várszínház előadásaihoz. Olyannyira, hogy a várszínház zenészei is bemutatkoznak a látogatóknak. A cél, hogy erősítsék egymás programjait, melyek idén igencsak nívósak. Az igazgató kiemelte: már nagyon készülnek a saját előadásokra, több mint háromezer nézőt várnak a négy saját bemutatóra, színpadra kerül egyebek között A muzsika hangja, a Murlin Murlo és A talizmán című darab is.

Csütörtökön sajtótájékoztató volt, ma este már Elővári sokadalom lesz a várudvaron Fotó: Ohr Tibor

Huber László polgármester is örült a széles körű összefogásnak, mely szerinte sikerre van ítélve. Fontosak a felvezető programok, hiszen így az ide érkezők tartalmasan tölthetik el az időt, élményeket visznek haza, melyek miatt érdemes lesz visszatérni.

Básthy Béla alpolgármester szerint jó döntés volt a turisztikai menedzser alkalmazása, mivel meg kell szólítani a helyieket, a vállalkozásokat, hogy partnerek legyenek egy ilyen rendezvényben. Ez pedig idén sikerült is. Ezt jól mutatja az éttermek és a bozsoki zenei fesztivál szólistáinak részvétele is.

Szőnye Péter, a Gyöngyösfaluban lévő kalandpark igazgatója játékokkal érkezett Kőszegre: lesz kötélcsúszda, elektromos óriásroller, mely akár 50 kilométert is megtehet egy töltéssel, lehet aranyat mosni és óriás jengát kirakni. Ezen kívül hétfőként és keddenként, előzetes bejelentkezés alapján, a Gyöngyösön lehet kenuzni. Ez a kőszegi gyerekeknek, családoknak is kiváló alkalom.

Ma az Elővári sokadalomban már vásár és kaland várja a látogatókat. 18 órakor a Budaker Gusztáv Zeneiskola növendékei koncerteznek, 19 órától pedig A talizmán című színdarab zenéiből adnak ízelítőt a várszínház zenészei. 20.30-tól kezdődik a színházban A muzsika hangja című darab. Az Elővári sokadalom különlegessége, hogy az előadások után mindig lesz egy étterem, amely melegkonyhával várja a színházból érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!