Hírek

2016.07.29. 07:39

Vasi rendőr vezetheti az új terrorelhárítási információs központot - Dr. Takács Tibor lehet a titkosszolgálatokat koordináló új szervezet igazgatója

Egykori vasi főrendőr, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese, dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagy lesz a titkosszolgálatokat koordináló új szervezet, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) vezetője – tudta meg a Magyar Idők.

Nagy Ildikó

Dr. Takács Tibor kinevezése előtt a nemzetbiztonsági bizottság augusztus végén meggyőződik az alkalmasságáról. A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozásáról június 7-én döntött a Parlament a Belügyminisztérium terrorellenes törvénycsomagjának elfogadásával. A szervezet a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ átalakításával jön létre. Feladata az lesz, hogy koordinálja azokat az információkat, amelyek a titkosszolgálatokhoz érkeznek a terrorizmussal és szervezett bűnözéssel kapcsolatban. A központ összesíti és elemzi az értesüléseket, majd továbbítja azokat a kormány felé.

Dr. Takács Tibor életrajza (Forrás: police.hu)

Dr. Takács Tibor 1967. augusztus 2-án, Szombathelyen született.

1990-ben a Rendőrtiszti Főiskolát, 1993-ban a Közép-Európai Rendőr Akadémiát végezte el, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1999-ben az állam- és jogtudományok doktorává avatták.

2000-ben a Rendőrtiszti Főiskola Rendészeti Vezető-, Továbbképző és Kutatóintézetben kapitányságvezetővé-képző tanfolyamot végzett.

2007-ben jogi szakvizsgát szerzett. Német nyelvből középfokú „C” típusú nyelvvizsgával rendelkezik.

1988. február 22-ei hatállyal került a rendőrség hivatásos állományába. 1990. július 1-jétől a Nemzetbiztonsági Hivatalnál tett rövid, pár hónapos kitérő után a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába került. 1991. január 1-jétől a Szombathelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály állományában fővizsgálói, 1992. szeptember 1-jétől nyomozói, 1993. június 1-jétől kiemelt fővizsgálói, majd 1994. április 1-jétől ugyanott alosztályvezetői feladatokat látott el. 1997. április 1-jétől a Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálati osztály állományában osztályvezető, majd 2000. október 1-jétől a közrendvédelmi osztály állományában osztályvezető, egyben kapitányságvezető-helyettes.

2003. november 1-jétől a Körmendi Rendőrkapitányság állományában kapitányságvezető, 2005. július 1-jétől a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója, rendőrfőkapitány-helyettes, 2008. január 1-jétől rendészeti igazgató, rendőrfőkapitány-helyettes. 2008. március 17-étől 2008. augusztus 8-áig az országos rendőr-főkapitányság vezetője megbízta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitányi feladatainak ellátásával.

2010. október 1-jétől a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott, 2010. november 26-ától kinevezett rendőrfőkapitánya.

Magyarország belügyminisztere 2012. szeptember 1-jei hatállyal korábbi beosztásából felmentette és kinevezte bűnügyi főigazgatónak, országos rendőrfőkapitány-helyettesnek. Rendőr dandártábornokká 2012 áprilisában nevezték ki.

Magyarország köztársasági elnöke - belügyminiszteri előterjesztésre - 2013. október 23-i hatállyal rendőr vezérőrnaggyá léptette elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!