Hírek

2014.10.21. 16:07

Vége az indiánnyárnak, talajmenti fagyok is lehetnek

Szombathely - Az előttünk álló napok jóval hűvösebbek lesznek az eddigi indiánnyárnak nyugodtan beillő októberi heteinknél. Az erős szélmozgás miatt az OMSZ másodfokú riasztást adott ki Vas megyére.

Lisztmayer Zsófia

Kedd éjszaka a melegfronti hatást erős hidegfronti hatás váltja fel jelentős csapadék, szélerősödés és erőteljes lehűlés kíséretében. A csapadék zöme térségünkben már a kora délelőtti órákig lehullik. Szerdán és csütörtökön még szórványosan előfordulhat majd eső és záporeső. Nagy területen lesz viharos az északi, északnyugati szél, megyénkben 70-80 km/óra körüli széllökésekre is számítani lehet.

A következő napokban 8-10 fok körül alakul majd a napi hőmérséklet, a szél és a csapadék pedig tovább rontja a hőérzetünket. Az eddigi 20 fokot meghaladó maximumok után ez gyors és drasztikus váltásnak mondható, várhatóan élettani hatásai is lesznek a hidegfrontra érzékenyeknél.

Időjárásunk a hét végére megnyugszik: több lesz a napsütés, gyengül a szél és déliesre fordul. Anticiklonális következtében erős lesz az éjszakai lehűlés, több helyen pedig megérkezhetnek az első fagyok is. Ez egyébként nem ördögtől való dolog, hiszen klimatológiailag Szombathely környékén október 20 körül számíthatunk az első fagyokra a leggyakrabban – tette hozzá Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!