Hírek

2016.10.03. 14:32

Vékonymetélt, esztergagép és autó 45 ezerért – Izgalmas tételek a vasi NAV-árverésen

Körkép – Több kilogramm száraztésztát, autókat és ipari gépeket is árverez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas megyében. Az október első hetében aktuális online licitek között szemezgettünk.

Bakos Ágnes

Már 45 ezer forintért túlad a NAV egy személyautón – Vas megyében kezdődött a kocsiért licit hétfőn. A nyáron lejárt a műszakija, de üzemképes állapotban foglalták le.

Hogy pontosan milyen mértékű adó- vagy egyéb tartozásért vették el a tulajdonos személyautóját, azt nem írja a tájékoztató, azt jellemzően ingatlanárveréseknél tüntetik csak fel.Vannak jobb állapotú és persze drágább kocsik is az adóhatóság telephelyén – két másikat is meghirdettek a héten Vas megyében. De nem autóból van a legtöbb, hanem tésztából

Egy szombathelyi zöldséges cég felszámolása miatt került a NAV hirdetményei közé több kilogramm száraztészta. Változatos a kínálat: vékonymetélt, rövid-széles metélt, hosszúmetélt, tarhonya, lebbencs – szinte minden van. Persze senki ne egy vasárnapi ebédre akarjon bevásárolni: 15-20 darab negyedkilós csomagonként bocsátotta online árverésre az adóhivatal a tésztarakományt.

Sőt: a hengeres gyufatésztából egyszerre 147 darab negyedkilós csomagot adnak – a mennyiségben nincs alku, az induló licit pedig nincs 15 ezer forint.A legdrágább tétel október első hetében Vas megyében egy CNC esztergagép. Már 27 éves a fél műhelyt elfoglaló készülék, de jól tartja az árát az ipari darab: 2 millió 250 ezer forintot ér a NAV szerint. Fele ennyiért indult a licit a gépre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!