Hírek

2015.04.20. 14:29

Szeles napok jönnek Vas megyében

A héten a szél továbbra is gyakori vendégünk lesz. A tartósan nyugodt, meleg, tavaszi idő még várat magára, a hét végén viszont 20 fok is lehet.

Szendi Péter

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy még kedden is erős lökések kísérik az északi szelet, majd lassan mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön viszont dél, délnyugat felől élénkül meg a szél.

– Péntekig elég sok lesz a napsütés, néha fátyol-, illetve gomolyfelhők szűrik ezt – folytatta az észlelő. – Pénteken erőteljesebb gomolyosodásra, záporok, továbbá zivatarok kialakulására is számíthatunk. Viszont ez a nap ígérkezik a kevésbé szelesnek. A hét végéig 17-18 Celsius-fok körüli átlagos április végi maximumok lesznek a jellemzőek, éjszaka öt fok körüli minimumokkal. Pénteken a több felhő és záporok miatt 15 fok közeli lesz a nappali felmelegedés.

A héten záporokra és zivatarokra is számítanunk kell majd. Fotó: Szendi Péter

A hét végén változóan gomolyfelhős idő várható szórványosan előforduló záporral, szombaton déli, vasárnap pedig északias élénk széllel. A hőmérő higanyszála viszont 20 fokig is felkúszik majd.

A következő hét is rendkívül változékonynak, gyakran szelesnek, csapadékosnak és eléggé hűvösnek ígérkezik a középtávú prognózisok szerint.

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!