Hírek

2017.06.25. 08:27

A vépiek jól kifőzték – Zenéből, tésztából jutott bőven a Mácsikfesztiválon

Vép – Pénteken a zenéé volt a főszerep, éjjel a Balkan Fanatik volt a Világ Közepe Fesztivál bulifelelőse. Szombaton eljött a mácsikok ideje a kisvárosban.

Tóth Kata

Gyermekfoglalkoztatókkal, koncertekkel – mások mellett Agg Ákos és Péntek Ottó élvezetes gitárjátékával – hangolódtak pénteken a helyiek az este fő attrakciójára, az elektronikus zenét betyáros virtussal, népzenei elemekkel ötvöző Balkan Fanatik fellépésére. Yorgos, Lepe és társaik színpadra lépése előtt a szervezők próbák elé állították a közönséget: aerobikozhattak és a Mácsik-maratont is teljesíthették a hőségben. Az utóbbin jelképes volt a táv: 2009+8 méter. A várossá válás, 2009 óta Világ Közepe Fesztiválként futó, sorban a nyolcadik kétnapos nagyrendezvényüket tavaly keresztelték először Mácsikfesztiválnak a vépiek, csatlakozva ezzel a gasztronómiai találkozók vonulatához. A péntek este még kevésbé szólt a gasztrokalandokról, inkább a zenéről: stíluskavalkádot vonultatott fel, úgy mulattatott a Balkan Fanatik.

Hagyományos programokkal – családi kispályás focibajnoksággal, kutyaszépségversennyel és a motorosok felvonulásával – telt a szombat délelőtt. Magyar retró és rockslágereket játszott meggyőzően a Jump Rock Band – délután övék volt először a színpad. A szegedi Flip Unit Team lenyűgöző akrobatacsapatának adták át a terepet. Közben falatozhatott, aki megéhezett: elkészültek a kifogástalan tésztaételek. Idén három csapat – a nyugdíjasok, a tűzoltók és a képviselőfeleségek – keze munkáját dicsérték a mácsikok. Volt túrós, mákos, lekváros, darás, bolognai és olyan gombás tokány is, amelyet orsótésztával tálaltak.

A tasnádi testvérvárosból érkezett küldöttség fiataljai magyar táncot adtak elő. Azután a vépi Retronagyik, Tóth-Vásárhelyi Ilona, Savanyó Rebeka, a Hatos iskola társastáncosai és a Jáde hastánccsoport mutatkoztak be. Dávid Luca lírai és pörgős számokkal is készült az estére. A tűzijáték után Bódi Csabi, majd Unikum-buli zárta az éjszakát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!