Hírek

2017.06.02. 19:42

Vers, ének és zene roma fiataloktól

A zsűri 26 produkciót láthatott, végül Greznár Roland bizonyult a legügyesebbnek, ő képviseli majd a megyét is.

Budai Dávid

Ötödik alkalommal mutatták meg a roma fiatalok, hogy mit tudnak. A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében csütörtökön 14 órakor az Oladi ÁMK színháztermében ezúttal 26 produkciót láthatott a közönség. A legnépszerűbb az ének-zene kategória volt, ott négy korcsoportot is indítottak, míg tánc kategóriában csupán ketten indultak, így ők kihívó nélkül lettek elsők.

A Gipsy Trio tagjai, Horváth Tamás (ének), Horváth Bence (gitár), Kővári Nikolasz (kannás) korcsoportjuk legjobbjai
Fotó: Szendi Péter

A lelkes fiatalok szemmel láthatóan komolyan vették a felkészülést, de néhány esetben a lámpaláz beleszólt a produkcióba.

Ami persze nem baj, hiszen a legnagyobb művészekkel is megesik; fontos, hogy ne hagyják abba azt, amiben tehetségesek, hanem gyakoroljanak - hangzott el több esetben is az öttagú zsűritől, akik minden kategória minden korosztályát külön-külön értékelték. Sokan már rutinosan érkeztek a jó hangulatú vetélkedőre, volt olyan versenyző, aki eddig mindig megmérette magát. Sokan a fellépés előtti pillanatokat is kihasználták a gyakorlásra. Így tettek a frissen alakult Gipsy Trio tagjai is, akik az iskola előtt adtak rögtönzött koncertet az arra járóknak. Volt, aki négyévesen állt magabiztosan a színpadon, és voltak felnőtt indulók is. Vas megyét az országos döntőben a 14 éves Greznár Roland fogja képviselni, aki olyan virtuóz hegedűjátékkal kápráztatta el a közönséget, hogy a zsűri elnöke fel is ajánlotta Rolandnak, hogy a fővárosi megmérettetésen a 100 Tagú Cigányzenekar prímásai kísérik majd. A zsűrielnök nem véletlenül tehette meg felajánlását, hiszen az idei Ki mit tud?-on ezt a tisztet maga a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke, Beke Farkas Nándor töltötte be. Az értékelést segítette még Pados Zsolt, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője, Molnár Nóra, a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub művészeti vezetője, Ferkovics József képzőművész, valamint Polgár Gábor, az Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője.

 

Az ének-zene kategóriában a legkisebbek között Ollári Vanessza, a második korcsoportban Horvát Tamara, a harmadikban Greznár Roland, míg a legidősebbek között a Gipsy Trio produkciója nyerte el legjobban a zsűri tetszését. Vers és próza kategóriában Illés Dóra Mónika és Bíró Patrícia bizonyult a legjobbnak. Tánc kategóriában Árvai Mária Magdolna és Árvai Franciska egyedüli indulókként nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!