Hírek

2016.03.23. 16:02

Versekkel köszöntötték a tavaszt a gyerekek Celldömölkön - Mutatjuk a helyezetteket

A Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei szervezete immáron negyedszer szervezett versmondó versenyt vasi általános iskolásoknak. A szerdai megmérettetésre a megye minden részéből érkeztek gyermekek pedagógusokkal, szülőkkel és kísérőkkel Celldömölkre, a Kemenesaljai Művelődési Központba.

Mesterházyné Koncz Bernadett, a Vadászati Kulturális Egyesület (VKE) Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a szervezők röviden bemutatták a gyermekeknek a klub tevékenységét.

A klubtagok nagy-nagy örömére 53 nevezés érkezett "Az évszakok megjelenése a magyar költészetben" témakörben meghirdetett versenyre. Az elhangzott versek palettája nagyon színes volt ebben az évben is, főként a tavaszról, az ébredő természetről szavaltak a gyerekek -  Szabó Lőrinc Nyitnikék című verse többször is elhangzott.

A háromtagú szakmai zsűri korcsoportonként értékelte a szavalatokat. A zsűri tagjai Voelkerné Kovács Márta vönöcki evangélikus lelkész, Pálné Horváth Mária a rendezvénynek helyet adó KMKK igazgatója, valamint Goráczné Nagy Andrea tanárnő voltak.

A szünetben szendviccsel, üdítővel és sütivel kínálták a versmondókat. Az eredményhirdetés után közös fotót készítettek, és a szervezők legnagyobb örömére a gyermekek már az elköszönéskor a jövő évi szavalóverseny után érdeklődtek.

Mesterházyné Koncz Bernadett köszönetet mondott az Országos Magyar Vadászkamara Vas megyei területi szervezetének a támogatásért, a Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei tagjainak (Balogh Hajnalkának, Szabóné Farkas Brigittának, Góczán Évának és Körhöczné Kelemen Izabellának) pedig verseny lebonyolításában nyújtott segítségért.

Íme a helyezettek:

Az 1-4. osztályosok
1. Nagy Eszter
2. Kocsi Vanessza
3. Kovács Jázmin

5-6. osztályosok
1. Gyurácz Boglárka
2. Pápai Alexandra
3. Németh László

7-8. osztályosok
1. Csihar Anna és Mesterházy Levente osztozott a díjon

A KMKK különdíját kapták:
Joó Luca és Kozma Petra

VKE Diana Vadászhölgy Klub különdíját kapták:
Katona Bálint
Mándli Gréta
Kovács Bence
Horváth Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!