Hírek

2015.07.03. 15:24

Veszélyes lehet az extrém hőség

A rendőrség és az Országos Meteorológiai Szolgálat is a kánikula okozta veszélyekre figyelmeztet.

Bakos Ágnes

A hőség rendkívül megterhelő az egészséges szervezetnek is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Levertséget, fáradékonyságot, fejfájást okozhat és csökkenhet a koncentrálóképesség ez nagyon veszélyes, ha autóba ül valaki.

A rendőrség felhívása azt írja: aki nehezen viseli a meleget, lehetőleg egyáltalán ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakran álljanak meg pihenni. A sofőrök fogyasszanak sok folyadékot, és legyen hűtött ásványvíz a gépkocsiban.

A rendőrség figyelmeztetése szerint, a kánikulában a közlekedők legyenek türelmesek, vezessenek a szokottnál kissé lassabban. A déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Az UVB sugárzás az extrém magas szintet is meghaladhatja. Az autóban ne csak a sofőrök legyenek óvatosak: még néhány percre se hagyjon senki gyermekeket, házi kedvenceket a parkoló kocsiban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint, a pénteki maximum hőmérséklet Szombathelyen 29,9 °C volt a következő napokban csak fokozódik a veszélyeket is rejtő hőség.

Áthajtott az út melletti zöldterületen, majd egy ház kerítésének ütközött a suzukis, a sofőr megsérült, a mentők kórházba vitték. Fotó: Simon István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!