Hírek

2014.08.10. 15:00

Vigasság hajnalig - Falunap több településen

Kercaszomor, Sé, Vönöck - A kikapcsolódásé, a sporté, a kultúráé volt a főszerep a hétvégén több településen.

Bajdó Bettina

Szombaton kilenc órakor kezdődött a falunap Kercaszomoron, a Pongrácz portán Elődeink is ezeket az eszközöket használták címmel tartottak bemutatót mezőgazdasági eszközökből. A Pongrácz család idén is nyitott kapukkal, hajdinából készült süteménnyel várta az érdeklődőket. A családfő, Pongrácz Sándor szenvedélyesen gyűjti a régi, főleg a mezőgazdaságban használt eszközöket, gépeket. Szombatra a látogatók kedvéért szabadtéri múzeummá alakította át udvarát. Aznap a sportpályán a focié, a röplabdáé, a főzésé és a zenéé volt a főszerep. A falunapi vigasság tegnap is folytatódott. Délután könyvbemutatóra várták az érdeklődőket: Kitépték őket közülünk címmel Bognár Ernő visszaemlékezéseit mutatta be Lugosy Piroska és Zsámboki Árpád. A napot táncház zárta Kronekker Zsuzsannával.

A kercaszomori falunapon Pongrácz Sándor, szenvedélyes gyűjtő mutatta be mezőgazdasági eszközökből álló gyűjteményét (Fotó: Bajdó Bettina)

Sportfoglalkozásokkal indult a séi falunap, amelynek a futballpálya szolgált helyszínéül. Az érdeklődők napközben kézműves foglalkozásokon, RC autóbemutatón, íjászaton vehettek rész. A focipályán a Fekete Sereg is megnyitotta táborát. Délután és az este során a zenés műsoroké volt a főszerep. Fellépett a Kakaó zenekar, a Perenyei Férfi Népdalkör és az Ataru Taiko ütősegyüttes is. A napot Standi István zenés estje zárta.

Vönöckön is volt foci, pörkölt-parti, régiség-bemutató, erős emberek vetélkedője és sok más. Nem unatkoztak sem a gyerekek, sem a felnőttek. A szombat estét itt is zenés mulatság várta: meghívást kapott a harmonikás-énekes Szabó Ádám, az Abba-sisters és Sólymos Tóni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!