Hírek

2015.03.25. 14:01

Vigyázat! Csütörtöktől hét új mobil traffipax figyel Vas megye útjain

Megyei körkép - Csütörtöktől élesben működnek az új, változtatható helyű sebességmérők: a 160 készülékből hét jutott Vas megyébe.

Nagy Ildikó

A tesztüzem lezárult, csütörtöktől az egész országban éles üzemmódra váltanak a mobil traffipaxok. Mint azt dr. Kazmar Enikőtől, a megyei rendőr-főkapitányság sajtótszóvivőjétől megtudtuk, Vas megyébe összesen hét változtatható helyű traffipax került. Megtudtuk azt is, hogy eddig három mobil sebességmérő berendezés működött a főkapitányság illetékességi területén, ezeket a későbbiekben legfeljebb a használatból átmenetileg kivont mobil traffipaxok pótlásakor használja majd a rendőrség.

Az automatikus rendszámfelismerésre, forgalomszámlálásra és a torlódások észlelésére is alkalmas új berendezéseket egyelőre sebességmérésre használják, segítségükkel azonban várhatóan 2015 harmadik negyedévétől a fényjelző készülékek jelzéseire és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is ellenőrzik majd.

Arra a kérdésre, hogy a technikai fejlesztést kíséri-e létszámfejlesztés, hiszen a többféle szabályszegést rögzítő berendezések révén feltehetően a közigazgatási hatósági szolgálat szombathelyi részlegén is több munka hárul majd a dolgozókra, azt a választ kaptuk, hogy "a humánerőforrással kapcsolatos kérdésekről az eszközök éles üzemeltetése során keletkezett tapasztalatok értékelését követően lehet érdemben állást foglalni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!