Hírek

2014.12.18. 13:17

Vigyázat tolvajok, nem lehet elbújni!

Térfigyelő kamerákat szereltek fel a Szűrcsapó utcai társas üzletház környékére. Az itteni presszó és bolt környékén rendszeresen történnek rendbontások, sokszor italoznak, hangoskodnak, ami zavarja a lakókat. Mostantól egy forgó és hét fix kamera pásztázza a területet.

A Szűrcsapó u. 2-4. szám alatti üzletház közelében lakók sokat panaszkodtak az itteni rendbontásokra. "A testvérem itt lakik, és ő is gyakran mondja, hogy micsoda állapotok uralkodnak a presszó környékén. Itt vannak a részegek, a hajléktalanok, italoznak, végzik a szükségleteiket, randalíroznak, hangoskodnak. Szívből örülök, hogy ide telepítették a kamerákat, bízom benne, hogy javul a közbiztonság" - mondta el kérdésünkre Hajós Gézáné.

Fotó: Médiaközpont

-Megoldódnak a környék biztonsági problémái - hangsúlyozta a kamerarendszer átadóján Puskás Tivadar polgármester. A kamerák telepítését Horváth Csaba kezdeményezte, aki négy éven át volt a lakótelep önkormányzati képviselője. Másfél millió forintot költöttek rá. Horváth Soma, a körzet jelenlegi képviselője azt reméli, hogy javul az itt lakók biztonságérzete. A jövőben a Váci utcai szolgáltatóházhoz és a Domushoz is kezdeményezni fogja hasonló rendszer telepítését.

A kamerák képeit a közterület-felügyelet irányítóközpontjában figyelik és rögzítik, ha szabálysértést észlelnek, hangszórókon keresztül felszólítják a rendbontót. A rendszer kiépítéséhez az itteni vállalkozók is hozzájárultak. Ágh Ernő elnök kifejtette: a bűnmegelőzési bizottság elkötelezett híve a térfigyelő kamerarendszer továbbfejlesztésének. A közeljövőben a Szalézi térre, a Zanati úti hajléktalanszálló környékére, az Éhen Gyula térre és a Berzsenyi térre is tervezik térfigyelők telepítését. A belügyminisztérium 14 millió forintot biztosít a város további pontjainak bekamerázására, hogy javuljon a szombathelyiek biztonságérzete - tette hozzá Ágh Ernő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!