Vihar - Sok kárt okozott a nyugati országrészben a vihar, olvasóink is beszámolnak

2017. augusztus 11., 07:32 szerző: Vas Népe fotós: Szendi Péter, Unger Tamás forrás: MTI
komment
Az ország nyugati részét csütörtök késő este elérő vihar miatt 89 épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Péntek reggelig ötszázötven tűzoltói beavatkozásra volt szükség - tájékoztatott az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

 

Kőszegen a Felső körúton is pusztított a csütörtök esti vihar Fotó: Ráduly László

 

Mukics Dániel elmondta: Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyét érte a vihar, a leginkább érintett települések pedig Zalaegerszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Körmend, Lenti és Hévíz. Több helyen akadozott a vasúti közlekedés a sínekre dőlt fák miatt, és közutakon is vannak akadályok.

 

Fotó: Szendi Péter

Villanyvezetékre dőlő fák miatt még szünetel az áramszolgáltatás Veszprém megyében háromezer, Vasban tizenötezer, Zalában hétezer, Győr-Moson-Sopron megyében pedig harmincezer fogyasztónál. Összesen 54 ezer fogyasztási helyen nincs még áram, de csütörtök este tíz után 115 ezer volt ez a szám. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

 

Fotó: Hódos Tamás

Képünk Körmend központi részén készült: láthatóan itt is fákat csavart ki a szél.

 

Celldömölk városközpont, a lottózó tetejét bontotta meg a szél Fotó: Cságoly Szilvia

Olvasóink több helyről számoltak be félelmetes jelenetekről a tegnapi éjszakáról. Tamás például Szombathely belvárosában, este 9 után igyekezett

 

Fotó: Hódos Tamás

kerékpárral hazajutni, de az átépítés alatt álló Berzsenyi téren olyan porvihar kerekedett, amely szemébe, szájába is bejutott és beborította egész testét: több biciklis is menekülőre fogta a környéken.

 

Fotó: Hódos Tamás

Továbbhaladva Gagarin úton többször csaknem fejére esett több leszakadó faág, beszámolója szerint a hatalmas ágakat és az útjavítást jelző bólyákat „úgy csúsztatta a szélvihar az úttesten, mintha papírból lettek volna". Az ellenszélben képtelen volt továbbhajtani: szerencséjére egy együttérző furgonos megállt, és hazaszállította (!). „A furgon hűtőrácsába egyébként szintén beakadt egy faág, azt úgy cipelte magával a sofőr", írta Tamás.

 

Fotó: Hódos Tamás

Ha van fotója, sztorija a viharról, kérjük jelezze nekünk a vasnepe@vasnepe.hu címen.

Küldjön képet! VAOL.HU

Küldjön képet! VAOL.HU

Ha valami érdekeset fényképezett, küldje el nekünk!

Vas Népe

2017. augusztus 11., 07:32 szerző: Vas Népe fotós: Szendi Péter, Unger Tamás forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...