Hírek

2017.04.20. 07:05

Kilenc fa lett a vihar áldozata Vas megyében – Tizenkétszer vonultak reggelig a tűzoltók a vihar miatt

Szerdán napközben 11 esethez, csütörtök reggelre 12 újabb viharkárhoz vonultak a Vas megyei tűzoltóegységet. Senki nem sérült meg.

Bakos Ágnes

Minden éjszakai órára jutott viharmunka: 12 óra alatt 12 esethez vonultak a Vas megyei tűzoltóegységek.

Egy esetben Zalában segítettek be: egy fa koronáját borította a szél a 86-os főútra Zalalövőnél. A körmendi tűzoltók darabolták fel a fát és tették szabaddá az utat.

A 86-osra Vas megyében is dőlt fa: Répcelak és Beled között akadályozta a közúti forgalmat, amíg a répcelaki tűzoltók eltávolították. A 87-es főúton a fél útpályáz elzárta egy viharban kidőlt fa, a kőszegi határátkelő közelében. Itt is a tűzoltók tisztították meg az utat, ahogy Kenéznél is: ott a településen átvezető közútra döntött fát a szél.

Csényén, valamint a Kőszeget Horvátzsidánnyal összekötő közúton is fa akadályozta a forgalmat ideiglenesen csütörtökre virradóra. Ugyanez volt a helyzet Szombathelyen a Török Ignác utcában, valamint Kőszegen a Panoráma körúton

Körmenden és Kisunyomban is egy-egy fa koronáját törte le a viharos erejű szél.

Út melletti gyümölcsfát döntött a közútra Répcelakon a vihar.

Elektromos vezeték szakadt le Tömördön a településen átvezető közútra. Az elektromos szolgáltató kiérkezéséig a csepregi önkormányzati tűzoltók az életveszélyes területet lezárták és biztosították.

Egy közlekedési balesetet is okozott a viszontagságos időjárás: kenyeret szállító teherautó csúszott az árokba a havas út miatt Nemescsóban. Nem sérült meg senki.

A viharos szél ma is kitart, hófúvás is lehet Vas megyében – óvatosságra intenek mindenkit a katasztrófavédelem munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!