Hírek

2015.04.27. 15:16

Viharos erejű szél miatt riasztanak Vas megyében

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Vas megyére keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható, erős széllökések miatt.

Vas Népe-információ

Kedden 90 km/h-nál is erősebb széllökések lehetnek az ország nyugati felén, emiatt négy megyében másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetést rendeltek el. További kilenc megyében, így Vas megyében is elsőfokú figyelmeztetést tartanak érvényben, részben a heves szél, részben a felhőszakadás miatt. A figyelmeztetés szerint Vas megyében 70 km/h-val süvíthet a szél.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint, hétfőn délután és este elszórtan alakulhat ki zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúl délnyugati és középső részén, illetve a Duna-Tisza-közén. Zivatarhoz kisméretű jég és viharos (60-80 km/h) széllökés társulhat. Északnyugaton a délnyugati szél időnként viharossá (60-65 km/h) fokozódhat. Éjszaka főként északon alakulhat ki néhol zivatar. Kedden a déli órákban északnyugat felől markáns hidegfront éri el hazánkat, ezért a Dunántúlon és a főváros térségében nagy területen viharossá (65-85 km/h) fokozódik az északnyugatira forduló szél, sőt a Fertő-tó, a Bakony és a Balaton térségében 90-95 km/h-t elérő széllökések is előfordulhatnak. A front mentén és a középső és a keleti megyékben valószínű zivatar kialakulása, viharos (60-80 km/h) széllökések, jégeső, lokálisan felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 mm csapadék) kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!