Hírek

2015.08.11. 13:28

Világbajnok lett a Szombathelyről indult kötélugró, Vajda Vivien - Arnold Schwarzeneggert is elkápráztatta

Szombathely - Bizonyára sokan emlékeznek a mindig mosolygós szombathelyi Vajda Vivienre, aki szép sikereket ért el kötélugróként - most éppen világbajnokságot nyert Párizsban.

Nagy Ildikó

A premontrei gimnáziumban érettségizett lány brazil színekben indult a párizsi világbajnokságon, ennek legfőbb oka, hogy jelenleg Brazíliában él és oktat, és az Estácio de Sa Macaé ösztöndíjas hallgatójaként vegyészmérnöknek tanul, és szponzorokat, támogatókat is csak Brazíliában talált. Nem mellékesen családi gyökerek is fűzik a távoli országhoz, hiszen édesanyja brazil koreográfus. És ha már család: Vivien édesapja sem ismeretlen, Vajda László többszörös magyar bajnok műkorcsolyázóként írta be magát a magyar sporttörténelembe. Vivinek egyébként a szülei egyúttal az edzői is.

Vivien három (két gyorsasági és egy szabadon választott)  számban kvalifikálta magát a kötélugrók július végén Párizsban megrendezett világbajnokságára. Mindegyik számban bejutott a fináléba, ám egy vírus úgy legyengítette a szervezetét, hogy döntenie kellett, így végül csak a szabadon választott gyakorlattal indult. Abban viszont világbajnok lett. Párosban, japán társával harmadik helyezést értek el a versenyen.

Vivien az elmúlt öt évben is rengeteget utazott. Sok időt töltött Ázsiában: Hongkongban, Szingapúrban, Malajziában, Kínában is edzősködött, most pedig Brazíliában honosítja meg a kötélugrást, mintegy száz tanítványa van. Érdekességként említi, hogy míg Európában a kötélugrás elsősorban a lányok sportja, Amerikában és Ázsiában a fiúk is jeleskednek benne, Brazíliában pedig fiúk és lányok egyaránt szívesen választják ezt az ott még újdonságnak számító sportágat.

Muszáj rákérdeznünk arra a fotóra, amit Vivi Facebook-oldalán találtunk, és amelyen éppen Arnold Schwarzeneggerrel beszélget. A színész-testépítő Brazíliában is minden évben rendez sportfesztivált, amelyen Vivi is részt vett a tanítványaival, Arnold Schwarzeneggernek pedig annyira tetszett a bemutatójuk, hogy személyesen gratulált Viviennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!