Hírek

2017.04.21. 18:40

Világgá viszik a vasi termékeket

A termelői piac ismét megnyitotta kapuit a vásárlók előtt. Nemcsak az árusítás kezdődött el ezzel, hanem a turisztikai szezon is elindult.

Vadas Krisztina

Idén már harmadik alkalommal nyitotta meg képzeletbeli kapuit a bükfürdői termelői piac a helyi turisztikai iroda előtti téren. Nem csak az árusok voltak lelkesek az idei első piacnapon, a vásárlók sem maradtak otthon. Sokakat csalogattak ki a tavaszi napsugarak otthonaikból és a szállodákból egyaránt - a turistáknál is nagy népszerűségnek örvendett a piac. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Németh Sándor polgármester és Spielenberg Andrea, a TDM-iroda vezetője köszöntötte az érdeklődőket. Kiemelték: ez az esemény egyben a turisztikai szezon megynyitója is. A piac ezentúl egészen október végéig, minden pénteken várja a vevőket. Az árusok széles palettával készülnek: kolbásszal, szalonnával, töpörtyűvel, mézzel, szörpökkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel, kézműves ékszerekkel és friss, szezonális terményekkel. Külön öröm, hogy a turisták is szívesen válogatnak a helyi termékekből. Húsvét után már több helyen is szezonális termelői piac nyílik a megyében

Nagy volt a nyüzsgés péntek délután Bükfürdőn, a helyi turisztikai iroda előtti téren. Az árusítópavilonok szépen sorakoztak egymás mellett, a vasi termelők portékái akár a katonák, sorba rendezve várták a pultokon, hogy vevőre találjanak. Minden megtalálható a kínálatban, mi szemnek-szájnak ingere. A legtöbben húskészítményekkel várták a vevőket: a füstölt szalonnától kezdve a különböző kolbászokon át a kötözött sonkáig, bőséges volt a választék. Emellett friss zöldségek, gyümölcsök, kecskesajt, méz, szörpök és kézműves termékek csalogatták a vevőket a standokhoz. Az ünnepélyes piacnyitó eseményt a Kis Napvirág gyermeknépdalcsoport műsora indította, megalapozva a régi vásárok hangulatát. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: ez a rendezvény egyben turisztikai szezonnyitó is a fürdővárosban. Igaza volt, az árusoknál nem csak helyi lakosok érdeklődtek, hanem nagyon sok külföldi vendég is. Dr. Németh Sándor polgármester megnyitóbeszédében hangsúlyozta: már harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a termelői piac, és örömmel látja, hogy az érdeklődés töretlen. Spielenberg Andrea, a turisztikai iroda vezetője elmondta, egészen október végéig, minden pénteken várják majd a piacon a vásárlókat. Külön öröm, hogy az ide látogatók is kedvüket lelik a piacozásban, így nemcsak az ország különböző szegleteibe, hanem külföldre is eljut a vasi portékák híre.

A megnyitó után is folytatódott a vásári hangulat: az Ispiláng Néptáncegyüttes és a Boglya zenekar szórakoztatta a vendégeket. vdk


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!