Hírek

2016.02.02. 08:27

Viperával verte fejbe áldozatát a csörötneki bálon - Az ügyészség súlyosításért fellebbezett

A Vas Megyei Főügyészség a vádlott terhére súlyosításért fellebbezést jelentett be a Szombathelyi Törvényszék ítélete ellen, melyben a csörötneki szüreti bálon életveszélyes sérülést okozó vádlottat három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte - tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Vas Népe

A vádirat szerint a vádlott a 2014-ben a csörötneki szüreti bálon barátai társaságában szeszes italt fogyasztott, és miután meglátta, hogy édesapja egy régebbi haragosával vitatkozik, őt az apjával együtt megkergették.

A sértett megjegyezte, hogy nem szép dolog többen nekimenni valakinek, ráadásul úgy, hogy annak kiskorú gyermekei is ott vannak. Ezt követően a vádlott édesapja számon kérte a sértettől, hogy miért avatkozik az ő dolgába, és szóváltás alakult ki közöttük.

Rövid idővel később, 21 órakor a sértett elindult a tűzijátékot néző tömeg felé. Ekkor hátulról odafutott hozzá a vádlott, és viperaszerű eszközzel fejbeütötte a sértettet. Az ütéstől a földre került sértett fejére a vádlott még egyszer lesújtott, majd a helyszínről elmenekült.

A sértett a bűncselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló, 4-6 hónap tényleges gyógytartamú életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a sérülései maradandó testi fogyatékosságot okoztak.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!