Hírek

2014.08.24. 20:10

Savaria Történelmi Karnevál: vasárnap is sokan látogattak ki a rendezvényre

Szombathely – Vasárnap este véget ért a Savaria Történelmi Karnevál. Szommer Ildikó karneváligazgató és Mérei Tamás, a karneváli alapítvány kuratóriumának elnöke értékelte a négy napos rendezvényt.

Farkas Eszter

Összesen 25 helyszínen 250 programmal várták az érdeklődőket a 15 éves Savaria Történelmi Karneválra az elmúlt négy napban. Több mint 500 hagyományőrző, mutatványosok, árus gondoskodott a hangulatról. Bár a csütörtök és a péntek nagyon jól sikerült, szombaton este eleredt az eső, és a felvonulást nem tudták megtartani, ám vasárnap délután már minden gond nélkül indulhatott a menet.

A szombati felvonulást elmosta az eső, vasárnap délután elindult a menet, amelyre sokan voltak kíváncsiak.

Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: örül annak, hogy semmilyen rendkívüli esemény, sérülés nem történt. Egy ilyen, nagy tömeget megmozgató eseménynél ez nagyon megnyugtató. A visszajelzések alapján az újítások beváltak. A koncertekre sokan voltak kíváncsiak.

A Bóbita és Rezeda – bucsui gyermek és felnőtt tánccsoport.

– Valószínűleg a pénteki nap volt a legnépszerűbb a karneválozók körében. Az időjárással sajnos nem tudunk mit kezdeni, így a szombati felvonulást nem tudtuk megtartani, ám ahogy azt elterveztük, vasárnap délután már elindulhatott a menet. Az idén is új tapasztalatokat szereztünk, és már gondolkodunk a jövő évi rendezvényen. Az árusok elmondták, hogy lényegesen jobb volt a bevételük, mint tavaly – hangsúlyozta Mérei Tamás.

Az Ataru Taiko ütőegyüttes is fellépett.

Szommer Ildikó karneváligazgató kiemelte: a csütörtök és péntek is nagyon erős volt, ha szombaton nem esik az eső, valószínűleg látogatottsági rekordot dönt a rendezvény. Az idén sokkal környezettudatosabbak voltak a karneválozók, kevesebb szemét gyűlt össze. Kétszer annyi mobil wc-t helyeztek el, mint tavaly, így ezen a téren sem volt panasz.

Múzeumi tárlatvezetés. Fotók: Zergi Borbála, Timár Gergely

– Sokan voltak vasárnap is. Talán azért is, mert igyekeztünk tudatosan erősíteni a programokban ezt a napot – tette hozzá Szommer Ildikó karneváligazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!