Hírek

2015.07.06. 12:21

Vizet osztanak a szombathelyi Fő téren – együttműködik a vízszolgáltató és a katasztrófavédelem

Megállapodást írtak alá hétfőn a Vasivíz Zrt. és a katasztrófavédelem képviselői. A dokumentum egy már létező és jól működő együttműködést rögzít írásban: a vízszolgáltató cég a segítő munkát végzők rendelkezésére bocsátja bizonyos erőforrásait - járműveit, eszközeit -, ha a bajban szükség van rá.

Szombathelyi Médiaközpont

A két szervezet vezetői hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Fő téren, az aznap felállított vízosztó pont szomszédságában. Az eseményen részt vett Harangozó Bertalan kormánymegbízott is, aki a megyei védelmi bizottság elnökeként üdvözölte az együttműködést, mondván: a katasztrófák elhárításakor sok esetben szükség van a vízszolgáltatónál rendelkezésre álló infrastruktúrára. Ennek átadása most még gördülékenyebbé válhat.

A Vasivíz Zrt. képviseletében Kohut Viktor vezérigazgató látta el kézjegyével a dokumentumot: - Az eddigi jó kapcsolatot most hivatalos formába öntöttük, de nem állunk itt meg. A jövőben tervezünk egy előadás-sorozatot is társaságunknál, amelynek keretében a két szervezetet érintő jogszabályi változásokat tekintjük át.

Erdélyi Krisztián, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a kölcsönösség fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, munkájuk során részben a vízszolgáltatóra támaszkodnak.

- Tűzoltó egységeink vízzel oltanak, egy elhúzódó műszaki mentésnél pedig vizet osztunk, és az árvizek, belvizek idején is vannak közös feladataink.”

A sajtótájékoztatóval egy időben több járókelő is megfordult a vízosztó sátor alatt, ahol a szombathelyi háztartásokban is elérhető vezetékes ivóvízből tölthettek maguknak egy-egy pohárral. Megtudtuk: a hőségriadó ideje alatt, azaz szerda estig naponta 10 és 18 óra között van lehetőségük a Fő téren közlekedőknek arra, hogy felfrissítsék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!