Hírek

2016.09.02. 09:53

Vonatozók, figyelem! - Lezárnak egy vasúti átjárót Vas megyében és három szakaszon buszra kell átszállni

Körkép - Senki ne vonatozzon megszokásból Szombathelyről Körmend vagy Hegyeshalom felé! Több ideiglenes változást hoz a szeptember a vasi és részben Vas megyei vasútvonalakon. Lesz átjáró-zár és több szakaszon is vonatpótló buszok közlekednek. Soroljuk, mi módosul.

Bakos Ágnes

Átépítik a földút vasúti átjáróját Porpác és Vép között. A munkák miatt tíz napra teljesen lezárják a közúti forgalom elől a hivatalosan kertészeti átjárót. Szeptember 5-én, hétfőn reggel hét órától szeptember 15-én, csütörtök reggel hat óráig lesz teljes lezárás. A vonatozókat ez a munka nem érinti, hiszen zavartalanul haladhat a vasúti forgalom.

Pályakarbantartást végeznek a Szombathely - Hegyeshalom vasútvonalon, ezért a Csorna – Hegyeshalom – Rajka viszonylatban buszra kell szállni tíz napon át és módosul ideiglenesen a menetrend. Szeptember 3., szombat hajnali öt órától szeptember 13., este fél kilencig jelzi a változást a GYSEV Zrt.

A MÁV felhívása szerint ugyanezen a vonalon hat napon át éjszakánként vonatpótló buszra kell átszállni Szombathely és Répcelak, valamint Répcelak és Szombathely állomások között. Egyszer szeptember 13. és 16., majd szeptember 19. és 21. között érvényes a módosított menetrend.

Ugyancsak pályakarbantartás lesz a Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon. Itt majd szeptember 11-én vasárnap délelőtt kezdik a munkát, ami egy héten át tart. Módosul a menetrend és buszok viszik az utasokat Szombathely és Körmend állomások között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!