Hírek

2015.07.06. 08:40

Vörösbe borult egész Vas megye: legmagasabb fokú figyelmeztetés a hőség miatt

Megyei körkép - A tartós hőség miatt hétfőre és keddre is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki az egész országra, köztük Vas megyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napi középhőmérséklet  várhatóan Vas megyében is eléri a 27-28 Celsius-fokot. Ma igazi kánikulára, többnyire derült vagy gyengén felhős, száraz időre számíthatunk. Délutántól a Dunántúl északi részén és néhol az Északi-középhegységben már több felhő jelenhet meg, egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Több helyen megélénkül a nyugati, délnyugati, délután az Alpokalján és a Kisalföldön az északnyugati szél, amelyet a Fertő-tó környékén néhol erős széllökés is kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul. Késő estére 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az UV-B sugárzás is nagyon magas lesz.  A napon akár 10-15 perc alatt is le lehet majd égni.

A kánikulára különösen érzékenyeknél gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Náluk levertséget, fáradékonyságot, fejfájást, alvási zavarokat okozhat az időjárás. Csökkenhet a koncentráló képesség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!