Hírek

2017.09.04. 16:45

Jó éve van az X-Faktor vasi versenyzőjének

NÁRAI Folyamatosan érkeznek a gratulációk a 15 éves Kovács Pálnak, aki szombaton tűnt fel az egyik országos tehetségkutatóban.

Cseszkó Tamás

Énekhangjával és gitárjátékával jutott az X-Faktor legjobbjai közé a még csak tizenöt éves, Náraiban élő Kovács Pál.

- Kiskorom óta szeretek énekelni. Talán négyéves lehettem, amikor Vaskeresztesen egy szüreti bálon az ottani óvodás csoporttal léptünk fel, és szólót énekelhettem - meséli Pali, aki innen számítja "pályafutása" kezdetét.

Egyébként pedig kiváló mesterek terelgetik az útján, az énektanára Őriné Kamarási Henrietta, míg a gitárleckéket Holdosi Attilától veszi. Mindketten a szakma legjobbjainak számítanak Szombathelyen, Vas megyében.

Adódik a kérdés, hogy miként boldogul egy serdülő fiú az éneklés világában.

- Két éve folyamatosan mutálok, mindig változik a hangom, elég nehéz volt velem dolgozni, hiszen minden héten más és más hangokat produkáltam - meséli nevetve Pali, aki azt mondja, most már úgy tűnik, kezd stabillá válni a felnőttkori hangja. Márpedig ha ez így van, szerencsés a fiatalember, aki Lovassi Andrást megszégyenítő könnyedséggel énekli ki a magasabb hangokat is, a válogatón a Kispál és a Borz Hang és fény című dalával nyűgözve le a zsűrit.

Pedig Pali majdnem kihagyta az első szombathelyi válogatót.

- Végül úgy döntöttem, hogy mégis kipróbálom magamat. Anyukámtól kérdeztem, hogy mit énekeljek, így esett a választás egy saját dalra, valamint egy Green Day-számra - idézte fel a történteket a tehetséges fiú.

Kovács Pál az X-Faktor budapesti válogatóján, ahonnan sikerrel jutott tovább a tehetségkutató táborába Fotók: Kovács Pál Facebook-oldala

Azt várja az X-Faktortól, hogy még szélesebb körnek tudja megmutatni, amit csinál. - Nagyon látványos volt a felvétel, imádtam a nyüzsgést, a kamerákat, interjúkat készítettek velem, tényleg élveztem - árulta el Pali. Azt is elmondta, hogy mind a négy mentor nagyon szimpatikus volt neki, ám ByeAlex és Puskás Peti állt hozzá talán a legközelebb. - A Hang és fény a kedvenc dalom lett, igen komoly jelentése van, és úgy éreztem, hogy ezzel meg tudom mutatni magamat - mondta meglepő komolysággal. Nemtitkoltan filozofikus alkat, próbálkozik dalírással, versekkel, és a színjátszással is. Nagyon hálás a szüleinek, hiszen mint mondja, nélkülük nem lenne az, aki. Palinak egyébként igencsak jó éve van: - A kedvenc énekesem Billie Joe Armstrong, a Green Day frontembere, és minden vágyam az volt, hogy egyszer találkozhassak vele. Nos idén sokkal több jutott nekem, felhívott a színpadra, és közösen énekeltünk el egy dalt - mesélte.

Billie Joe Armstrong és Kovács Pál júniusban a Budapest Sportarénában. A fiú nagy vágya teljesült, elénekelhetett egy dalt a Green Day frontemberével

Palit legutóbb a Savaria Történelmi Karneválon láthatta a közönség, a Zsidó udvarban adott önálló koncertet, de egy háromfős formációval az utcazene műfaját is kipróbálták. - Nagyon sokat köszönhetek nekik, csinálunk saját zenéket, és készül egy videoklip is - mondta az énekes, külön kiemelve Sebestyén Áront, akivel közösen csinálják Pali Facebook-oldalát.

Göltl Márk, Mándli Balázs és Kovács Pál a Savaria Történelmi Karneválon utcazenéltek. Az X-Faktorban induló tehetség a jövőben szeretne még komolyabban foglalkozni a zenekarával

Az X-Faktorban most a tábor következik, ám a folytatásról egyelőre nem beszélhet - néhány héten belül kiderül, hogy meddig sikerül eljutnia Vas megye új kedvencének. Pali azt mondja, a képernyős szereplés óta folyamatosan kapja a gratulációkat, nagyon sokan írnak neki a Facebookon. - Aranyosak a rajongók, persze akad egy-két fura üzenet is - árulja el a fiú, akiről vélhetően még sokat hallhatunk a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!