Hírek

2014.09.18. 16:45

Zala és Baranya megyében is segítették az árvízvédelmi munkákat a vasiak

Szombathely – Nemcsak Vasban okozott gondot a rengeteg víz. Zala és Baranya megyében is helyt álltak a katasztrófavédők.

Bajdó Bettina

Az elmúlt hétvégén lezúdult nagy mennyiségű csapadék hatására megáradt a Rába, a megnövekedett vízállás miatt mindenütt harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Balogh Nikoletta tűzoltó zászlós, megyei katasztrófavédelmi szóvivő közleményében azt írta, hogy megyénkben 38 településen folytattak árvízi védekezést. Zala és Baranya megyében is több patak kilépett a medréből, a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából ketten a Zala megyei, majd a Baranya megyei védekezési munkálatok irányításában vettek részt a Regionális Irányító Törzsben. Segítséget küldött Zala megyébe a Vas Megyei Kormányhivatal is. A növény- és talajvédelmi igazgatóság egy főt, az erdészeti igazgatóság három főt delegált az árvízi helyzet kezelése során jelentkező feladatok ellátására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!