Hírek

2016.04.22. 08:49

Zalában emeltek vádat a Szombathelyen elfogott díler ellen (videóval)

Szombathely, Zalaegerszeg – Két vásárlóra és egy dílerre csaptak le a szombathelyi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai egy szombathelyi áruház parkolójában még április elején. Társai is vannak a drogkereskedőnek: bűnszövetkezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem a vád.

Bakos Ágnes

Eredményes volt az összehangolt akció, a szombathelyi elfogás – közölte dr. Kondákor Ferenc Zala megyei főügyész. Egy áruház parkolójában csaptak le a nőre és a férfira, akik egy másik férfitól akartak éppen kábítószert vásárolni.

A TEK-esek és a szombathelyi egyenruhások az elfogott nőnél is, és a kocsijában is találtak kábítószergyanús anyagot, azokat igazságügyi vegyészszakértő vizsgálja.

A nyomozók azt gyanítják, hogy az elfogott díler nem először értékesített kábítószert elfogott társainak és másoknak is. Élt is a droggal, nem csak árulta: vizeletmintája alapján amfetamin származékot fogyaszthatott.

A két férfi, valamint egy harmadik társuk ellen folytat nyomozást a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség, miközben a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírója mindhárom férfit előzetes letartóztatásba helyezte. Bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette a vád. Többet nem árul el az ügyészség a nyomozás érdekei miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!