Horvátzsidány

2015.04.22. 10:22

Hawaii Horvátzsidányban - A színjátszók vidám, interaktív előadásán énekelt a közönség

Horvátzsidány - Az idén negyedszázados horvátzsidányi színtársulat szkeccsekkel nevettette meg a közönséget.

Némethy Mária

Vidám délutánra hívta a helyi közönséget a horvátzsidányi színtársulat. Az idei évadra négy rövid szkeccsel, jelenettel készült a társulat. Ennek február végén kezdődtek az olvasópróbái. Három darabnak Weidinger József a szerzője, ezek a Bornap , a Réza és a bíró, valamint a Viszlát szép Hawai, a negyedik jelenet ismeretlen szerzőtől való, címe Néma muzsikás a bíró előtt. Ez utóbbi darab különlegessége, hogy a néma zenész a bírónő kérdéseire mindig egy odaillő horvát népdallal válaszolt, amelybe a közönség is be lett vonva énekléssel. Így aztán igazán interaktív előadás született.

Domnanovich Éva és Keresztes Zoltán egy vidám jelenetben
Fotó: Katona Eszter

A jelenetek között a Zsidányi betyárok zenekar játszott népdalokat, ezekkel szintén megénekeltették a közönséget. A megtelt művelődési házba nemcsak a helyiek jöttek el megnézni a darabot, hanem a szentpéterfai színtársulat is, valamint a környező falvakból és Ausztriából is érkeztek nézők.

A rendező Tóth Adrienn és a társulat télen ünnepli a megalakulás 25. évfordulóját. Terveik szerint erre szintén egy sikeres rendezvénnyel készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!