Iklanberény

2015.02.08. 11:58

A legkisebb is számít – átadták a falubuszt Iklanberényben

Iklanberény - Falubuszt kapott Vas megye második legkisebb települése.

Cseszkó Tamás

- Kevesen vagyunk, sok az idős, rászoruló a faluban - mondta Berényi Pál, a mindössze félszáz lakost számláló Iklanberény polgármestere.

Szombaton átadták azt a falubuszt, amelyet mostantól elsősorban szociális ügyek intézésére használhatnak a lakók, díjmentesen. A polgármester további jó híreket is megosztott a megjelentekkel (ott volt a falu fele), kormányzati támogatásnak köszönhetően sikerült korszerűsíteni a fűtési berendezést az orvosi rendelőben és az önkormányzati teremben is.

Berényi Pál polgármester és Ágh Péter. Fotó: Cseszkó Tamás

- A legkisebb is számít - kezdte beszédét Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki kiemelte, Iklanberény választókerületének legkisebb települése, pont ezért nagyon fontosnak tartotta, hogy részt vegyen az átadáson. A képviselő emlékeztetett, számos jó dolog történt a településen. Tavaly például a falu is részt vett abban a sikeres pályázatban, amelynek révén fejlesztették a térségben a közösségi közlekedést, így elkészülhetett itt is a fedett buszmegálló. - Arra biztatom a falu vezetőit, hogy figyeljék a pályázati lehetőségeket, próbáljanak meg kihasználni minden alkalmat, hogy Iklanberény tovább fejlődhessen - mondta a képviselő, majd meghívta a helyieket Budapestre, egy parlamenti látogatásra, immáron az új busszal.

Az átadáson részt vett Gagyi Levente megyei önkormányzati képviselő, valamint dr. Németh Sándor, Bük polgármestere is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!