Jánosháza

2015.04.27. 19:41

Az önállóság útján Jánosháza tűzoltósága

Jánosháza – A város önkéntes tűzoltósága teljesítette az önálló beavatkozáshoz szükséges szigorú feltételeket, és május 1-jétől önállóan is végezhet tűzoltási és műszaki mentési feladatokat a környező településen. A hét végén tartották az útba indító ünnepséget.

Munkatársunktól

Jánosháza önkormányzata fontosnak tartja, hogy biztonságos körülmények között éljen a város lakossága. Ennek jegyében hozták létre a rendőrőrsöt, most pedig az önkéntes tűzoltóság lépett magasabb szintre. Az önálló beavatkozás egyik feltétele a rendszerbeállító és minősítő gyakorlat végrehajtása, melyet az egyesület önkéntes tűzoltói sikeresen teljesítettek.

Az útba indítási ünnepségen Németh István tűzoltóparancsnok vette át dr. Bérczi Lászlótól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelőjétől az önálló beavatkozásra feljogosító oklevelet, majd Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke mondott ünnepi beszédet. Felelevenítette a jánosházi tűzoltóság csaknem 140 éves történetét és sok sikert kívánt az elkövetkező időszak munkájához.

Dr. Bérczi László országos tűzoltósági főfelügyelő és Erdélyi Krisztián megyei katasztrófavédelmi igazgató a jánosházi tűzoltók körében

Jánosháza Önkéntes Tűzoltósága az általa vállalt hét településen látja el feladatait. Elsőként riaszthatják őket a Jánosháza, Duka, Karakó, Keléd, Kemenespálfa, Kissomlyó és Nemeskeresztúr környezetében történő tűzesetekhez, káresetekhez. Így jövőben ezekre a településekre is hamarabb érkezhet a tűzoltói segítség. A megyében – a hosszúperesztegi után – a Jánosháza Önkéntes Tűzoltósága a második olyan önkéntes tűzoltóság, amely jogot szerzett az önálló beavatkozásra.

Címkék#Jánosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!