Jánosháza

2015.05.29. 08:29

Játékos vetélkedő a természetről

Május 15-én a jánosházi Szent Imre Általános Iskola természetismereti vetélkedőt rendezett az egyházmegyei katolikus iskolák részére.

A játékos, de ugyanakkor tudásra épülő vetélkedőre Celldömölkről, Kőszegről, Sárvárról, Szombathelyről és Zalaegerszegről érkeztek a diákok. Az 5-6. osztályos korcsoport előzetes feladata egy Power Point bemutató készítése és előadása volt szűkebb környezetük egy híres természettudósáról. A 7-8.osztály csapatainak egy egyszerűsített hőlégballont kellett elkészíteni. Az egyes állomásokon – az elméleti feladatok mellett – érdekes kísérleteket is el kellett végezniük a tanulóknak, vagy éppen egy természeti jelenséget megmagyarázni. Bodorkós Imre és Kovács József atyák is izgalmas feladatokkal várták a diákokat a plébánián. A 4. osztályosok versenyét a sárvári Szent László, az 5-6. osztályosokét a kőszegi Szent Margit, a 7-8. osztályosok versenyét a szombathelyi Brenner-iskola csapata nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!