Jánosháza

2016.12.09. 15:35

Jó tanácsokat kaptak

Jánosháza - Elsősorban a trükkös tolvajokra hívták fel az idősek figyelmét a művelődési házban tartott fórumon.

Bakos Ágnes

- Amiért összehívtuk ezt a tájékoztatót, az az, hogy a jánosházi önkormányzat minden nyolcvan év feletti idősnek 10 ezer forint karácsonyi ajándékot küld - mondta el az apropóról Kiss András polgármester.

Nem szeretnék, ha csalók áldozatai lennének az idősek az ajándék miatt:

- Ne dőljenek be azoknak, akik azt mondják, hogy meghozták a 10 ezer forintot, de csak 20 ezresük van, váltsák fel, és közben átverik őket - mondta.

Leszögezte: a karácsonyi pénzt a posta viszi ki, nem pedig magánszemélyek, akik esetleg a hivatal munkatársainak adják ki magukat. Hasonló átverés áldozatai lehetnek például tűzifa vásárlásakor is az idősek - erre is felhívta a figyelmet Máthé György alezredes, a jánosházi rendőrőrs parancsnoka a művelődési házban tartott fórumon.

Máthé György alezredes
Fotó: Janoshaza.hu

Beszélt a résztvevőknek a zseblopások, valamint az alkalmi lopások megelőzéséről. Figyeljenek a háziasszonyok a pénztárcájukra, különösen a tömegközlekedési eszközön és piacon , bevásárlás közben. Szó volt a fórumon még a lakásbetörésekről is. A láthatóan üres lakás mindig vonzó a tetteseknek: gondoskodni kell arról, hogy valaki ürítse a postaládát, járjon át ismerős az üresen maradt lakásba.

Szívesen vették a jó tanácsokat a jánosházi idősek, talán jobban odafigyelnek, mint eddig, nem lesznek áldozatai a trükkösöknek, besurranóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!