Jánosháza

2014.09.02. 12:44

Műfüves pályát építettek Jánosházán

Jánosháza - Az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek a jánosházi sportpályán. Legutóbb egy műfüves sportpályával gazdagodott a megye legfiatalabb városa.

Rékai Zoltán

A napokban készült el a legújabb  jánosházi sportberuházás: a 40x20 méteres műfüves pálya. A létesítményt ünnepélyes keretek között V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára avatta fel.

Futás, cselezés, góllövés, támadás és védekezés, győzelem és vereség - azt gondolnánk, többé-kevésbé ez minden, ami egy sportpályán megtörténhet -  fogalmazta meg avatóbeszédében V. Németh Zsolt.

Mégis, ha régi futball anekdotákat hallgatunk, rájövünk, hogy ennél sokkal többről van szó. A pályán meg tanulunk szabályokat követni, egymásra odafigyelni, s megtanuljuk legyőzni önmagunkat. A sportpályán barátságok születnek, tehetségek bontakoznak ki, és új lehetőségek nyílnak meg. A sport önbizalmat ad, küzdeni tanít, kitartásra és sportszerűségre nevel. Mozgás nélkül nincs egészséges test, játék nélkül pedig nincs egészséges lélek. Épp ezért elismerésre méltó, hogy Vas megye legifjabb városa nemcsak gazdaságára, oktatására és kultúrájára fordít figyelmet, de sportjára is, mondta az államtitkár.

Keresztes István, V.Németh Zsolt és Marton Ferenc a gólvonalon vágta át a szalagot

Ez a fejlesztés része egy folyamatnak mutatott rá Marton Ferenc, a városi sportegyesület elnöke, a megyei közgyűlés alelnöke. Az elmúlt években jelentős korszerűsítések történtek a sportpályán. Megvalósult a villanyvilágítás, megteremtették a pálya öntözésének feltételeit, büfé és fedett terasz épült. Most pedig az ez műfüves pálya bővíti tovább a lehetőségeket. Az önkormányzat számára is fontos a sport, erről Keresztes István polgármester beszélt, s ezek nem csak puszta szavak, amit bizonyít az is, hogy a 28 millió forintos beruházáshoz a város 8 millió forinttal járult hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!