Jánosháza

2016.12.09. 15:36

Összeül a testület

Jánosháza - Összesen 13 napirendi pontot tárgyalnak meg és közmeghallgatást tartanak a képviselők a jövő héten.

Bakos Ágnes

Közmeghallgatással egybekötött lesz a testületi ülés a jövő csütörtökön, rendhagyó helyszínen, a művelődési házban. A tanácskozás előtt várják a lakossági kérdéseket, véleményeket délután öt órától.

A közmeghallgatás után az első napirend az idei év:a jánosházi képviselő-testület 2016-os munkája, általánosságban. Téma lesz még egy új pályázati lehetőség: a remélt forrásból a mezőgazdasági utakat újítanák fel, most a pályázat beadásáról döntenek. Egy másik, már biztos felújítás is szerepel a napirenden, az a járdákat érinti. A városnak juttatott adókonszolidációs pénzből kezdődhet majd a felújítás: 38 millió forintot költenek rá, hat utcában lesz teljes járdaburkolat-csere.

Most a közbeszerzés folyik, ha az időjárás engedi, akkor már két-három hónap múlva, februárban vagy márciusban megkezdik a kivitelezési munkákat.Témát ad a főzőkonyha átszervezése is, ugyanis egy új kormányrendelet miatt nem kapna a jelenlegi formában állami támogatást. Ezért úgy döntöttek, hogy a város tulajdonában lévő nonprofit kft. üzemelteti majd a főzőkonyhát - mondta el elöljáróban Kiss András polgármester.

Hamarosan napelemszerelés lesz aktuális a városban: a tudástranszfer központra szerelnek napelemet, ez a beruházás az indulásánál tart, a beérkezett ajánlatok elbírálása szerepel a jövő heti napirenden.

Téma lesz még a helyi építési szabályzat módosítása, a Start Program egyeztetése is. Megvitatják a köztemető üzemeltetésével kapcsolatos beszámolót, valamint a 2017-es évi belső ellenőrzési terv elfogadását is napirendre vették a jövő csütörtöki ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!