Jánosháza

2017.06.23. 14:10

Öt év után újra bérmálkoztak a jánosházi Keresztelő Szent János Plébániatemplomban

Összesen 21 középiskolás fiatal és felnőtt bérmálkozott a jánosházi Keresztelő Szent János Plébániatemplomban.

Vas Népe

Császár István szombathelyi egyházmegyei kormányzó, székesegyházi apátplébános részesítette a fiatalokat és a felnőtteket a bérmálás szentségében - számolt be a Keresztelő Szent János Plébániatemplom közösségi oldala.

Császár István egyházmegyei kormányzó végezte a bérmálást
Fotó: Keresztelő Szent János Plébánia/Tóth Imre

Utoljára öt évvel ezelőtt volt ebben a templomban bérmálás, ugyanis a közbeeső négy évben a plébánia filiális templomaiban ünnepelték ezt a szentséget, vagyis Hosszúperesztegen, Zalaerdődön, Karakón és Vashosszúfaluban, emlékeztet a beszámoló. A bérmálási szentmisén a plébániatemplom Horváth Cirillről elnevezett kórusa látott el zenei szolgálatot. (A névadó az egykori veszprémi bazilikai pap-karnagy, zeneszerző a plébánia, Hosszúpereszteg szülötte volt.)

A szentmisén Bödör Ferenc, a plébániai tanácsadó testület alelnöke, valamint a bérmálkozók képviseletében Laczi Dominik köszöntötte a bérmáló főpapot. A mise végén köszönetet mondott a szülők nevében Kámi Istvánné és Dr. Kissné Lipp Ágnes, valamint Láng Dorottya újonnan bérmált fiatal. A bérmálási alkalom agapéval zárult a plébánia kertjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!