Jánosháza

2016.11.11. 18:30

Tüzelőre valót nyertek a belügytől

A város és a közös önkormányzati hivatalához tartozó települések nagy része nyert a Belügyminisztérium idei szociális tüzelőanyag-pályázatán.

Bakos Ágnes

A most közzétett döntési lista szerint Jánosháza 1 millió 760 ezer 220 forintot nyert az idei keretből, ami országosan 2,9 milliárd forint volt, és 2289 település osztozik rajta. A térségben a második legmagasabb összegű támogatás Bobáé: 693 ezer forint.

Nemeskeresztúr 640 ezer, Köcsk 533 ezer forintot nyert. Duka önkormányzata 497 ezer forintot, Kissomlyó 391 forintot költhet tűzifára.

Karakó település neve mellett 248 ezer forint szerepel. Az állami támogatást a rászoruló helyieknek adják tovább téli tüzelő formájában a települések.

A támogatást előfinanszírozás keretében, egy összegben kapják meg a nyertes önkormányzatok a Magyar Államkincstártól. Az 5 ezer lakosnál kisebb települések pályázhattak, és helyi rendeletek alapján osztják szét a pénzt - ahogy tavaly is. Az előző fűtési szezonra egyébként sokkal kevesebb pénz jutott Jánosházának: 889 ezer forintot nyert tavaly a város.

Címkék#tűzifa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!