Kemenesmagasi

2016.09.02. 17:20

Negyven éve tanít

Kemenesmagasi - Senki nem tanított még negyven éven át a Kemenesmagasi Általános Iskolában. Sebestyén Zoltán, aki mellesleg a település polgármestere, azonban megdöntötte ezt a rekordot.

Cseszkó Tamás

Gyerekek, szülők és pedagógus kollégák jelenlétében köszöntötte Sebestyén Zoltán tanár urat Vörös Andrea, Kemenesmagasi jegyzője. Volt ok az ünneplésre, hiszen a pedagógus negyvenedik éve tanít fáradhatatlanul a helyi általános iskolában. - Sebestyén Zoltánt jellemzi az az elhivatottság, amellyel négy évtizede tanítja, formálja, alakítja a gyermekeket - méltatta a jegyző az ünnepeltet, majd hozzátette, a pedagógus 1976 augusztusa óta végzi nevelő munkáját. Sebestyén Zoltán - aki 2014 óta a falu polgármestere is - 1981-től citerát is tanít, több száz gyermek szerette meg a kezei között a népzenét. - A tanár úr sokuk számára örökös mércét, soha nem halványuló példaképet jelent. Az örök értékek továbbadása, vagy ha úgy tetszik átmenekítése a következő generációkra a legszebb vállalások egyike, amit ember tehet - fogalmazott Vörös Andrea.

Berghoffer Gábor, Pethőné Galambos Zsuzsanna iskolaigazgató, Sebestyén Zoltán, Vörös Andrea jegyző és Molnár Tibor Fotó: Cseszkó Tamás

A Kemenesmagasi Általános Iskolában Sebestyén Zoltán az egyetlen pedagógus, aki pályafutását itt kezdte, folyamatosan itt dolgozott, és most a negyvenéves jubileumát itt ünnepelhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!