Kemenesmagasi

2015.01.21. 15:45

A kormány nászajándéka

Kemenesmagasi - Adókedvezmény jár a friss házasoknak, 2015-ben is támogatják a családokat. Ágh Péter országgyűlési képviselő a kormány családokat támogató kedvezményeit ismertette a település házasságkötő termében.

Viola Beata

Takaros kis falu a nyolcszáz lakost számláló Kemenesmagasi.

- Évente három-négy esküvőt tartunk, a falubeliek ilyenkor színes műsorral készülnek, kitesznek magukért - mondja a Sebestyén Zoltán polgármester, hozzátéve, hogy egy kistelepülésen mindig öröm az esküvő, hiszen az nagyban hozzájárul a falu megmaradásához.

Ágh Péter azért tartotta fontosnak, hogy egy apró falu házasságkötő termében ismertesse a kormány családokat támogató kedvezményeit, mert szavai szerint akkor tud egy közösség épülni és fejlődni, ha az ott élő fiatalok mindent megtesznek a megmaradásért.

- Újdonság, hogy a házasságkötést is adókedvezménnyel ösztönözzük - mondta a képviselő, rámutatva, hogy a kedvezmény a gyermekvállalásig, vagy maximum két éven át jár, ami összesen 120 ezer forint támogatást jelent. Ágh Péter szerint ezen gesztus tekinthető egyfajta kormányzati nászajándéknak is. 2015-ben is a család az első - hangsúlyozta, szavai szerint ugyanis a kormány kiemelt célkitűzései közé tartozik a családok támogatása és a gyermekvállalás elősegítése. Ezért jövőre is a munka és a gyermeknevelés megbecsülésére épülő családi adórendszer marad fenn, így a munkabérre 2015-ben is Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa (16 százalék) vonatkozik, a gyermeknevelést pedig családi adókedvezménnyel segíti a kormány. Ágh Péter aláhúzta: a kiskeresetű, többgyermekes családoknak jövőre is gyakorlatilag zsebében marad a bruttó fizetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!