Kemenesmagasi

2016.05.08. 09:02

Kergetőző mezei nyulakban gyönyörködtek a kemenesmagasi gyerekek

A Diana vadászhölgyek közreműködésével ismerkedtek a természettel a kemenesmagasi iskola kisdiákjai.

Vas Népe

- Örömmel tettünk eleget a kemenesmagasi általános iskola invitálásának, amikor arra kérték a VKE Diana Vadászhögy Klub Vas megyei szervezetének tagjait, hogy kalauzoljuk a 2-3 osztályosokat egy túrán - meséli M. Koncz Bernadett, a VKE Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei szervezetének elnöke.

- A reggeli harmatcseppek alig száradtak fel, máris indulásra kész volt a 34 gyermek. A 3,5 kilométeres túra során beszélgettünk a természet és környezet védelemről, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról. Testközelből ismerkedhettek meg az avarszint, a talajszint, valamint a cserje- és lombkoronaszint növény- és állatvilágával. Beszéltünk a takarmánynövényekről és a gyógynövények hatásáról. Madárhangokat határoztunk meg, majd kergetőző mezei nyulakat figyelhettek a gyerekek távcsővel. Meghatároztuk a lombhullató és az örökzöld fákat. A túra végén szalonnával, üdítővel vártuk Kemenespusztán a megfáradt csapatot. A legaktívabb fiút és a legaktívabb lányt osztályonként  ajándékkal jutalmaztuk. A részt vevő gyermekeknek csokoládéval kedveskedtünk - idézi fel az izgalmas nap eseményeit az elnök.

A gyerekek maguk által készített papírvirágokkal, -madarakkal és tölgyfalevéllel díszített dobozkával köszönték meg a vadászhölgyeknek a túravezetést.

- Szeretnék köszönetet mondani az OMVK Vas megyei szervezetének és a kemenesmagasi húsipari cégnek a támogatásért, Szabóné Farkas Brigittának, Góczán Évának, Körhöczné Kelemen Izabellának és Balogh Hajnalkának pedig az aktív közreműködésükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!