Kemenesmagasi

2015.07.27. 10:38

Öt év után újra falunap Kemenesmagasiban: lovasbemutatóval, lekvárfőzéssel és 3 ezer 700 lőszerrel

Kemenesmagasi – Öt év után rendeztek ismét falunapot Kemenesmagasiban, mindjárt nagy sikerrel. Sebestyén Zoltán polgármester köszönetet mond a falu lakóinak a közreműködésért, hiszen a sikerhez mindenki hozzátette a magáét.

Ölbei Lívia

Fotó: Tóth Alex

A kánikulát követő este sem tudta megzavarni a falunapot a hétvégén: minden tervezett programot megtartottak, óriási volt az érdeklődés. Na jó, a késő esti tűzijátékot elmosta az eső, de ez sem hagyott hiányérzetet a falunapozókban, akik fél 6 körül a szabad térről behúzódtak a kultúrházba, hogy ott folytassák a szórakozást.

Fotó: Tóth Alex

Király Kitti, a celldömölki születésű színésznő-énekesnő még a szabadtéri színpadon lépett föl a közönség nagy örömére, aztán a kultúrházi színpadon váltották egymást a formációk, egészen fél 11-ig: itt járt Horváth István, a tízéves Seapteam és a Cairo együttes, jöttek néptáncosok és más hagyományőrzők. Közben volt főzőverseny, régi motorok kiállítása, lovas- és csikósbemutató, foci, közös ebéd, népzene, lövészet – a lőtéren összesen 3 ezer 700 légpuskalőszert lőttek el! –; volt rallye-bemutató, lehetett versengeni lekvárfőzésben és szörpkészítésben, szólt a citera.

Fotó: Tóth Alex

Száz szónak is egy a vége: mindenki jól érezte magát a kemenesmagasi falunapon – úgyhogy ezúttal remélhetőleg nem kell öt évet várni a következőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!