Kemestaródfa

2016.11.26. 19:09

Adventi készülődés és faluszépítés Kemestaródfán

Kemestaródfa- Kemestaródfa község önkormányzata a Kulturális és Faluszépítő Egyesülettel közösen ismét szépítette, fejlesztette a községet. Most először állítottak betlehemet Kemestaródfán, várva a Megváltó születését.

Civil Tudósítónktól

Hetekkel ezelőtt lázas készülődés kezdődött a faluban. A férfiemberek Cséve Jenő bácsi vezetésével, sok-sok társadalmi munkával készítették a betlehemet. Ez alatt az idő alatt a Kulturális és Faluszépítő Egyesület lelkes asszonyai a Közösségi Házban varrták-szabták a betlehemi figurákat. Sok munkaórát feláldozva készültek a figurák, az asszonyok szívüket, lelküket beleadták a munkába, hogy ezzel is gazdagítsák a kemestaródfai közösséget.

November 26-án, szombaton 13 órakor mintegy harminc lelkes faluszépítő érkezett a település központjába, ahol felállították a betlehemet és belehelyezték a figurákat. Ugyanekkor állították fel a falu adventi koszorúját is, ami az eddigiektől eltérően elektromos megvilágítású lett.

A faluközpontban végzett munkák után a Közösségi Házba vonultak az emberek, ahol az otthonra szánt adventi koszorúk készültek. Volt, aki hozott magával koszorú alapot, aki nem, annak biztosítottak a szervezők. Aztán kis idő múlva szebbnél szebb koszorúk készültek el, amiket büszkén vittek haza tulajdonosaik. Mindeközben az egyesület hagymás zsíros kenyérrel és üdítővel kínálta a koszorúkészítőket. A nagyszerű nap végén, a sötétség leszálltával kigyulladtak a betlehem fényei és az adventi koszorú első gyertyája.

A karácsonyváró program mellett ezen a napon üzemelték be az 1956-os emlékmű díszkivilágítását is.

A kemestaródfaiak ismét kitettek magukért, szebbé, otthonosabbá vált a község központja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!