Keresési eredmények

Találatok a "gazdaság" kifejezésre: 1029 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Bőven lesz hazai uborkánk

2017. július 26., szerda 16:25

DH-INFORMÁCIÓ A nyugat-európai tendenciának megfelelően Magyarországon is növekszik az éves uborkafogyasztás, kígyóuborkából 1,6-1,8 kilogrammot tesz ki fejenként. A várakozások szerint közel 18 ezer tonna lesz idén a hazai hajtatott uborka mennyisége, amely elég lesz a belső fogyasztás kiszolgálásához.

hozzászólás

Régóta munkára várva - Jelenleg 1132 vasi több mint egy éve nem talál lehetőséget

2017. július 25., kedd 19:30

Havi összevetésben nem mutat jelentős változást a Vas megyei városok munkanélküliségi rátája - ez is kiderül a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat most publikált adataiból, amelyek a június végi helyzetről szólnak. Érdemes külön a tartós munkanélkülieket soroló adatokra nézni: ez változatosan alakult az elmúlt időszakban.

hozzászólás

Milliárdos tarozások - Vas megyei cégek, magánszemélyek is vannak a legnagyobb adósok között

2017. július 25., kedd 17:50

SZOMBATHELY - Négy cég, hét plusz egy magánszemély és hat egyéni vállalkozó szerepel Szombathelyről a legnagyobb adósok listáján. A többi vasi városból 23-an "iratkoztak fel" a listára, a falvakból 18-an. Magánszemélyként legalább 10 millió forintos, cégként minimum 100 millió forintos tartozással veszi lajstromba az adósokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

hozzászólás

Hatalmas bevételek - Ők nyernek legtöbbet a vizes világbajnoksággal!

2017. július 22., szombat 15:15

A hét végére eléri a 300 ezret a vizes világbajnokságra eladott belépőjegyek száma, így az azokból származó bevétel tízmilliókkal meghaladja a pénteken regisztrált 920 millió forintot -írja a Magyar Idők.

hozzászólás

A legtöbb reklamáció az élelmiszerekre volt - Itthon kevesen lépnek tovább igazuk érvényesítéséért

2017. július 21., péntek 09:30

Bár 2017 második negyedévében némileg erősödött a kereskedők iránti bizalom az előző negyedévhez képest, vitás helyzetben a nyugati vásárlóknál kevésbé tudjuk érdekeinket érvényesíteni a boltokban.

hozzászólás

Könnyítik az áruk exportját

2017. július 20., csütörtök 20:55

MEGYEI KÖRKÉP Tavasz végén kiderült, hogy a gazdaság világában sokakat megosztó TTIP tárgyalásokat - bár kérdéses volt - folytatni fogják, a CETA rendelkezései pedig már szeptember 21-én ideiglenesen hatályba lépnek az Európai Unió területén. Hogy ez mit jelenthet a helyi gazdák és a magyar fogyasztók számára, arról több szakembert kérdeztünk.

hozzászólás

Kevesebb a sertés, több a szarvasmarha

2017. július 19., szerda 18:25

BUDAPEST Az elmúlt egy évben 22 ezerrel nőtt a szarvasmarha-állomány, ugyanakkor a sertések száma 219 ezerrel, a juhoké pedig 36 ezerrel csökkent - ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett, az állatállomány 2017. június elsejei adataiból.

hozzászólás

Több áruházlánc is küzd a munkaerőhiánnyal - Az automatizálás lesz a megoldás?

2017. július 17., hétfő 08:30

A magyarországi kereskedelemben általánosan tapasztalható munkaerőhiány, emiatt lehet, hogy az automatizálás felé jobban nyitnak majd az üzletláncok a jövőben.

hozzászólás

Csaknem tizenöt százalékkal nőttek a bérek egy év alatt

2017. július 16., 16:10

BUDAPEST Az év első négy hónapjában tapasztalt bérnövekmény alapján kétszámjegyű lehet a teljes éves béremelkedés is a szakértők szerint.

hozzászólás

Megfordult a trend, inkább a benzines autókat keresik

2017. július 15., szombat 21:30

Budapest - Az újautó-eladások száma az első negyedévihez képest 25 százalékkal emelkedett a második negyedévben, és inkább a benzines gépjárműveket keresik a vevők - mondta a Használtautó.hu értékesítési vezetője az M1 szombat délutáni műsorában.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...