Keresési eredmények

Találatok a "konferencia" kifejezésre: 239 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Jedlik Ányos az e-mobilitás atyja

2017. május 29., hétfő 11:53

Magyarországnak sokkal több köze van az e-mobilitás "megteremtéséhez", mint azt gondolnánk. Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik Jedlik Ányos nevének említése, amikor a 21. század digitális közlekedéséről beszélünk, de méltatlan dolog lenne, ha a zalaegerszegi Járműipari Szakkiállítás és Konferencia előtt nem emlékeznénk meg a magyar tudósról, hiszen nélküle nem tartana itt sem a tudomány, sem pedig az elektromos autózás.

hozzászólás

Multimodális szállítmányozás: a fuvar háztól-házig

2017. május 26., péntek 14:36

A logisztikai cikkekben egyre többször látjuk a multimodális szállítmányozás kifejezést. Mit jelent ez pontosan?

hozzászólás

Zalaegerszegre költözik a járműipari és logisztikai szektor

2017. május 25., csütörtök 18:50

Díjmentesen látogatható rendezvény keretében Zalaegerszeg ad otthont 2017. június 1-2-án a modern járműipari és logisztikai szektor képviselőinek.

hozzászólás

Repülő autók? Sofőr nélküli buszok?

2017. május 25., csütörtök 13:43

Számtalan elképzelés van a fejünkben arról, hogy milyen lesz a jövő autója és közlekedése. Számos film repít bennünket a jövőbe, ahol repülő autók, sofőr nélküli járművek száguldanak. Mennyire távoli ez a jövő?

hozzászólás

Iszap és gyógyászat - Konferencia Hévízen

2017. május 19., péntek 19:24

A gyógyiszap felhasználását és hatásait tekintették át hazai és külföldi szakemberek a gyógyfürdőkórház által szervezett tudományos konferencián.

hozzászólás

Mi is az a járműipari tesztpálya?

2017. május 19., péntek 09:19

Zalaegerszegen 40 milliárd forintos beruházásból épül meg az a 250 hektáros járműipari tesztpálya, mely a híres boxbergi Bosch fejlesztési központnál is kétszer nagyobb lesz.

hozzászólás

Kulcskérdés a fiatal kutatók szerepvállalása

2017. május 15., hétfő 21:51

LENDVA - A fiatal vállalkozók eredményes éve után idén a külhoni magyar családok támogatása lesz az egyik kiemelten fontos gazdasági programja Magyarországnak.

hozzászólás

A Dolgok Internete - Mi is ez, és miért jó nekünk?

2017. május 15., hétfő 09:51

Valószínűleg már nagyon sokan olvastak az IoT-ről, azaz a „Dolgok Internetéről”, de biztosan többen vannak még, akik semmihez sem tudják kapcsolni ezt a fogalmat. Napról napra többet hallunk arról, hogy a rendszerekbe foglalt, egymással kommunikáló eszközök komfortosabbá és takarékosabbá teszik a mindennapjainkat, de vajon tudjuk-e azt is, hogy alapvetően változtatják meg az üzleti világot, az ipari termelést és a közlekedést?

hozzászólás

Digitalizáció a közlekedésben

2017. május 04., csütörtök 17:06

Május 19-én teszik le annak a járműipari tesztpályának az alapkövét, amelynek köszönhetően Zalaegerszeg egy olyan digitális műhellyé válik, ahol megálmodják a modern közlekedését és megalkotják a jövő járműveit. A nemzetközi jelentőségű beruházás mérnökei és a járműipari fejlesztők ebben a megyében közösen tervezik meg a vezető nélküli okosautókat, a digitális rendszereket alkalmazó hatékony áruszállítást, valamint a biztonságosabb és élhetőbb okosvárost.

hozzászólás

Utak, hálózatok, kapcsolatok - Hogy kerül Zalaegerszeg a térkép közepére?

2017. május 03., szerda 18:05

Ha úgy kicsinyítjük vagy lapozzuk Európa térképünket, hogy Zalaegerszeg essen a középső részre, láthatjuk, hogy viszonylag közel található nem csak a nemzetközi sármelléki repülőtér, de Budapest és a szlovén, horvát valamint olasz tengeri kikötők is.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...