Körmend

2013.01.23. 12:00

Már tervezik a 8-ast

Körmend - Nyílt közbeszerzést kezdeményezett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az M8-as gyorsforgalmi út Körmend és az országhatár közti szakaszának megtervezésére.

Kozma Gábor

- Az út Körmend keleti oldalán, a 86-os főúttól indul, hossza 30 kilométer, becsült költsége pedig nettó 1,5 milliárd forint - tudtuk meg a közbeszerzés kapcsán. A feladat innentől az előkészítés megtervezése, az építési engedély megszerzése, az építési területek megszerzése, továbbá a kiviteli tervek elkészítése. A befejezési határidő 2015. szeptember vége tájékoztattak. A közbeszerzés tartalmazza, hogy nem tehet ajánlatot az a cég, amely az elmúlt három évben nem tett szert engedélyezési vagy kiviteli tervek készítéséből nettó 600 millió forint bevételre.  Az ajánlatok beadási határideje február 21, a legalacsonyabb összegű ajánlatot tevő cég lesz a nyertes.

Megkérdeztük Bebes István körmendi polgármestert, aki  elmondta: a képviselő-testületek  már több cikluson át kiemelten foglalkoztak a 8-as főút sorsával.

- A  helyi önkormányzat számtalan tárgyalást folytatott 8-as korszerűsítése, pontosabban a Körmendet elkerülő szakasz megépítése ügyében. Több határidőt is kaptunk, de az út nem épült meg. Most abban reménykedünk, hogy ténylegesen is elindulhatnak a munkák  hallottuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!