Körmend

2014.10.20. 08:40

A személyes tapasztalat a legjobb marketing

Körmend - Budapesti szakújságírók ismerkedtek egy napon át a várossal és környékével, majd a Hegyhátra látogattak el.

Kozma Gábor

- Egy kaland volt ide eljutni - mondta a Berki vendéglő parkolójában az egyik fővárosi turisztikai magazin szerkesztője, majd így folytatta: - A táj nagyon szép, de alig lehet haladni a szűk utakon és mindenfelé lezárások, lámpák. De már túl vagyunk rajta - nyugtázta társaival és már el is kezdődött az a kétnapos tanulmányút, amelyet a Vasi Hegyhát-Rábamente TDM szervezett. Ugyanis éppen az volt az egyik célja a túrának, hogy a résztvevő szakújságírók személyes tapasztalás révén alkossanak képet a térség lehetőségeiről. Úgy, hogy közben jelezzék a hiányosságokat is.

Nos, a parkolóban tett megjegyzés jogos: - valóban egyik nagy hátránya a nyugati térségnek az autópályák hiánya - mondta el a TDM vezetője, Zágorhidi Ákos. - De azért jóval több a pozitívum, s mi ezt kívánjuk most bemutatni. Cél, hogy az országos médiákban megjelenjen Körmend és a Hegyhát úgy, mint vonzó turisztikai térség. Másrészt pedig az, hogy bemutassuk újdonságainkat. Korábban csak a Jeli arborétum volt a fővárosban sláger, ma már tudnak a Batthyány kastélyról, a Rába folyó nyújtotta lehetőségekről, vagy a vallási turizmusról. Változik a világ, változnak a szokások is: honlapot kell működtetni és frissíteni, törekedve az egyidejűségre. Követelmény az egyediség is: legyen szó gasztronómiai, vagy kulturális kínálatról. Körmend lehetőségei e téren nagyok. A leendő liktárium, vagy a Batthyány szellemi örökség sokaknak vonzó lehet fejtegette a szakember.

Városi séta a főtéren. Bebes István polgármester mellett Hídvégi Brigitta és Erdélyi Z. Ágnes szakújságírók. A turisztikai csapat álló napon át ismerkedett Körmend nevezetességeivel (Fotó: Kozma Gábor)

A vendégek ezt követően sétát tettek a megújult belvárosban., ahol Bebes István polgármester kalauzolta őket. A városalapítás 770 évfordulójára készülünk. Tudva, hogy Körmend korábban is megérdemelte volna a figyelmet a turizmus szemszögéből. Most több nagyberuházás előtt állunk. A csaknem 800 milliós lovardai felújítás rövidesen indul. Kormányzati ígéret van a központi épület rekonstrukciójára is, ez önmagában több milliárdos tétel tájékoztatott a polgármester. A csapat ezt követően a kastély dísztermében hallgatta meg H. Vörös Márta igazgatót.

Erdélyi Z. Ágnes és Hídvégi Brigitta résztvevők szerint a program jó és találó volt: Most már nem csak térkép nekünk e táj, megismerkedhettünk csodáival. Amikor megláttuk az impozáns Batthyány kastélyt, elámultunk: egész Európában turisztikai sláger lehetne mondták. A szakemberek Körmend után a Hegyhát nevezetességeit keresték fel.

Két nap alatt nem tehető csoda, ezt jól tudják a TDM-esek is. Korbacsics Anna azonban utalt rá, hogy egy jól sikerült program hosszú évekig emlékezetes maradhat. S mint ilyen, hírértékű lehet később is. Körmend nevezetességei márpedig figyelemre méltók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!