Körmend

2015.04.20. 06:04

Amikor a taxi dudált - A helytörténeti gyűjtemény a múltról mesél

Körmend - A városi könyvtár páratlanul értékes kincseket őríz. Mondhatni múltunk megismételhetetlen darabkáit.

Kozma Gábor

A Körmendi Kulturális Központ részeként működő városi könyvtár szakmai és olvasósi körökben méltán vívott ki elismerést az elmúlt években. Nem csak sikeres pályázataik, hanem informatikai fejlesztéseik révén is. Ez utóbbinak köszönhetően indulhatott el az a folyamat, amely a rendelkezésre álló körmendi dokumentumok elektronikus feldolgozását célozza. A Mecsériné Doktor Rozália igazgatónő vezette könyvtári csapat gyakorlatilag a város és a benne élő emberek múltjának soha meg nem ismételhető darabkáit őrzi és dolgozza fel. Legfőképpen az olvasók örülhetnek ennek, hiszen digitálisan is hozzá férhetővé válik az anyag. Közte a nemrég elhunyt kiváló fotóriporter és városi dokumentátor, Tóth László megannyi értékes felvétele.

A volt taxiállomás épülete a 8-as mellett
Fotó: Tóth László

A Vas Népe, valamint a helyi lapok egykori tudósítója nem csak az ünnepi, hanem a hétköznapi történéseket is megörökítette. Egy ritkaság a hatalmas anyagból az a kép, amely a volt taxiállomást mutatja. Ha kuncsaft jött, megnyomták a dudát, üdvözlendő a fuvart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!